Giganternas kamp stundar. Om en vecka ställs Playstation 4 mot Xbox One. Många ser Sony som storfavorit, men kommer de palla för det enorma trycket? FZ tar tempen på Playstation 4.

Första ronden vann #Sony. Många påstår att de till och med vann den på knockout. Visserligen visade #Microsoft upp sin konsol medan Sony nöjde sig med kontrollen, men den senare parten lade större fokus på det som ligger gamers varmast om hjärtat: spel.

Å andra sidan slår Xbox One ur underläge och har inte alls samma tyngd av förväntningar på sina axlar som Playstation 4. Vi kommer inte nöja oss med nya trailers av samma spel som avtäcktes tidigare i våras. Vi kräver mer än så. Vi kommer kräva konkreta svar på om PS Vita, trots usla försäljningssiffror, har en framtid. Vi kommer vilja se en läckert designad nextgen-konsol till rätt pris och med rätt attityd till begagnathandeln. Och varför ska vi bry oss om share-knappen?

Sony har avgörandet i sin hand. Klockan tre på natten till tisdag nästa vecka vet vi om de lyckas förvalta den.


 • Playstation 3 hade aldrig varit en sådan framgång om det inte vore för Uncharted, Ratchet & Clank, LittleBigPlanet, #Heavy Rain och God of War. Att få glimtar av Playstation 4-planerna för #Naughty Dog, #Insomniac, #Media Molecule, #Quantic Dream och #Santa Monica Studios känns därför livsviktigt för konsolen. Och ett Uncharted 4 känns som ett fullt möjligt avslöjande på E3.

  [video=13604]

  Första trailern från Infamous till Playstation 4.

 • Trogna Playstation-anhängaren #Sucker Punch har redan avslöjat sina planer. PS4-exklusiva #Infamous: Second Son har gett oss både en och två #Watch Dogs-vibbar. Tredje delen i serien och enligt ryktet en lanseringstitel för konsolen senare i år.

 • "Please be excited for E3 this year!" Med de orden tackade Shinji Hashimoto, Final Fantasys brand director, för sig på Sonys PS4-avslöjande. Vi vet att #Square Enix planerar att visa upp ett Final Fantasy till Playstation 4 nästa vecka. Är det exklusivt? Är det #Final Fantasy Versus XIII? Är det Final Fantasy XV? J-RPG-fansen håller andan. Och hoppas såklart att även Kingdom Hearts 3 visas upp.

 • Det finns liv efter Halo. Under E3 kommer #Bungie visa upp gameplay från sin kommande tillika mystiska shooter #Destiny – och det kommer att ske exklusivt på Sonys presskonferens. Kommer Bungie favoritisera Sony-konsolerna på något sätt? Hur ser mmo-inslagen ut? Får vi veta mer om den storslagna tioårsvisionen?

  Hur pompöst blir egentligen Destiny?

 • Är det här sista chansen för #The Last Guardian? Nja, det har vi i princip sagt varje år sedan spelet avtäcktes 2009. Men nu har ett nytt rykte blossat upp som påstår att spelet kommer demonstreras nästa vecka. Återstår att se om det vilar någon sanning i påståendet och om #Team Ico skiftar från PS3 till 4.

 • Assassin's Creed säljer alltjämt som smör, trots den tajta utgivningstakten. Precis som de senaste delarna kommer #Assassin's Creed IV: Black Flag ha exklusivt singleplayer-innehåll för Playstation-spelarna. Det rör sig om sextio minuter men kanske allra intressantast är att se om #Ubisoft kan förnya sitt välkända lönnmördarkoncept när nu sjätte delen i huvudserien vankas.

 • #The Witcher 3: Wild Hunt blir den polska sagans första nedlslag på en #Sony-konsol och #CD Projekt har redan sagt att de tycker om Playstation 4. Återstår att se om de också visar upp Witcher 3 – eller #Cyberpunk 2077! – på Sonys E3-show.

  Rollspelsälsklingen Witcher gör Playstation-debut.

 • Störst fokus vid den stora Playstation 4-uppvisningen fick #Killzone: Shadow Fall, #Guerilla-gängets lanseringstitel som äger rum 30 år efter tredje delen. Vi är naturligtvis även nyfikna på vad man lyckas pressa ur PS Vita med #Killzone Mercenary.

 • På tal om PS Vita; vi ser med skräckblandad förtjusning fram emot att veta mer om Sonys planer för det lilla kraftpaketet. Media Molecules #Tearaway är en av få lovande titlar som är på gång. Det ryktas också om ett nytt LittleBigPlanet. Men vi kräver naturligtvis mer än så och håller tummarna för att Sony har ett, två och tio äss i bakfickan.

 • #Knack kan stoltsera med att vara det allra första utannonserade Playstation 4-spelet – någonsin. #Driveclub var inte första spelet, men väl första racingtiteln. Vi är spända på att se vad som hänt med de båda sedan 21 februari.


Klockan 03:00 den 11 juni svensk tid sparkar föreställningen igång, vi streamer självklart presskonferensen. Är du nyfiken på våra förväntningar inför Microsofts Xbox One-show kan du läsa om dessa här. Imorgon kikar vi närmare på #Nintendo, som i år mer än någonsin går sin egen väg.

Skicka en rättelse