I sista stund har Microsoft höjt CPU:n i Xbox One med nästan tio procent.

I sista stund har #Microsoft beslutat att förbättra prestandan i Xbox One. Yusuf Mehdi, chief marketing officer, berättar att CPU:n trimmats från 1.6 GHz till 1.75 GHz. Detta innebär också att konsolen till sist äntrat sin fulla produktionsfas och kommer som planerat släppas i november i bland annat USA, men i början av 2014 i Sverige.

Albert Penello, som leder planeringen med Xbox One, är trött på illvilliga rykten om konsolproduktionen.

– Snälla, kan vi äntligen komma över "vi har problem med produktionen"-snacket som florerat? Vi har höjt GPU:n med sex procent. CPU:n med nästa tio procent. Vi har visat kartongerna som konsolen levereras i. Vi är i full produktion.

Penello tillägger också att alla Xbox One-demonstrationer vi såg på PAX Prime, och då antagligen Gamescom, E3 med flera, visades på 1,6-konsoler. Snart ska vi få se skillnaderna med den kraftfullare konsolen.

Väl värt att nämna är att vi ännu inte vet CPU-kraften hos Playstation 4.

Tack till popperino för detta #nyhetstips!
Ja men nu är ju inte konsollen lite klenare. Den är ju asklen redan nu. Och vadå os har massa skräp? Klart den kör massa grejer i bakrunden, men det gör ju konsoller med nu mer. Och som en tidigare talare förklarade så programerar man även mot drivrutin... 06/09 Visst är det så att en high end PC allid kommer att vara snabbare än en klen konsol. Poängen är att om man har en lika stark PC som en konsol, så kommer konsolen vinna alla gånger. Skälet är att en PC har massa skräp (OS, generella drivrutiner, etc) som... 05/09 Om du hade läst ordentligt så skrev jag mer kräm, alltså rent hårdvarumässigt. Och ja, jag tror att den skulle klara bf4 med rätt bra inställningar om mjukvaran var lika optimerad. Sen visst, du betalar 5000kr en gång, sen tillkommer premium för online... 05/09 Din 6 år gamla dator kan tydligen spela bf4 på okej inställningar och 60fps..? En ny dator som kommer klara av alla spel 6-7år kräver 14000 minst.. En ny konsol endast 5000.. Du anser att det är en låst pc när det inte är det.. om något så är pc en låst... 05/09 Oj! Jag trodde inte att de var så långsamt klockade. 05/09 Nej självfallet. Men vad har det med saken att göra? Min gamla dator har mer kräm i sig än den nya xbox1, den är 6 år gammal. Tycker de lagt ribban för lågt. Konsollen ska ha en livslängd på 10 år. Du kommer ha samma problem som med xbox360. Mass effect... 05/09 Du har så rätt. En Intel pentium 4 på 3.2ghz är lika snabb som min intel 3930k på stock klock 3.2 GHz för det är lika många gigahertz. 05/09 Vad skulle xbone klara som PS4 inte skulle klara? PS4'an är markant starkare. Vad spelar kylningen för roll om de inte rör spänningen? 04/09 Överklockning med billig kylare är ju alltid en hit! 04/09 Trimmas? Hahaha säg det till moddare och överklockare utav PC eller konsoller! Som det skulle hjälpa! Öööh Mikrosåft Anställ personer som kan prestanda istället för att lägga hundratals miljoner på designfjantar med för stort ego! MSFAIL! 04/09
Skicka en rättelse