Vi gillar Xbox One-spelet #Forza Motorsport 5, men ändå lyckades det bara knipa en 3/5 i betyg i vår recension. En av de bakomliggande faktorerna är den oblyga girigheten i det ekonomiska systemet som gör bilarna snuskigt dyra. Utvecklarna #Turn 10 lyssnade på kritiken från spelare världen över och bjöd på rabatt för ett par helger sedan. Men redan under denna månaden kommer en desto större uppdatering där de kapar priserna för gott.

IGN rapporterar att bilarna som följer med spelet har sjunkit i pris med 45%. Ferrari 250 GTO-bilen som förut gick på 6 miljoner credits kostar numera betydligt blygsammare 2 mille. Man tjänar också pengarna dubbelt så fort.

– Vi baserade vår ekonomi på data från #Forza Motorsport 4. Ferrarin för 6 miljoner credits? Den kostade 10 miljoner i Forza 4, berättar creative director Dan Greenawalt.

Men spelarnas spelmönster har förändrats sedan dess, vilket innebär att vi har tjänat ihop våra slantar mycket långsammare – något det alltså ska rådas bot på. De har samlat in ny data som den nya uppdateringen baseras på.

Förutom justeringar i ekonomin så kan vi se fram emot dragracing som stödjer upp till 16 förare i samma lobby, en mot en-dueller och tre olika typer av tag-lägen. Vi har ännu inget datum för när uppdateringen kör i mål.

Här har du en bild som jag tagit ( och som flitigt används av media :D ) på tokenpriserna http://i5.minus.com/ib18rOCSKZHkvy.png Och här (http://devildoll.minus.com/mCYJF9mMQGH0Q) har du ett litet urval av bilarna man kan köpa. En token är alltså värd... 13/12 Kan någon säga ungefär hur mycket det kostar i RIKTIGA pengar att köpa saker i spelet, jag har det inte och kommer aldrig ha det heller, men jag undrar lite ändå =) 13/12 Med dessa nya ändringar kommer man alltså kunna införskaffa sig bilar 5 gånger snabbare än i 4an. Det låter sjukt tråkigt, ärligt talat. som sagt. det låter som att 5an fått ganska mycket spotlight eftersom det är ett launch spel, vilket leder till att... 13/12 http://i.imgur.com/nLGF06F.jpg 13/12 Ja, det satt fint med några frukostöl Dalastyle, dumt bara att nyheterna blev lidande! :( (Jag har bara spelat Forza 5 som hastigast och har dålig koll på valutan. Källan skrev ut det i dollar så jag förutsatte att de körde med det i spelet, men tji fic... 13/12 Du kan la ta en öl (eller två)i alla fall, fast du inte bor i Dalarna? :D OnT: trevliga nyheter. Hoppas bara T10 inplemeterar "gift" funktionen i en framtida uppdatering :) 13/12 Jag också. Skulle ha bott kvar i Dalarna... 13/12 Fan vad ölsugen jag blev nu. 13/12 gud vad jag saknar tiden då patcher ofta var tillfällen då utvecklare även la till gratis material och det fanns riktiga expansionspacks =_= nu är det en minoritet som sysslar med sånt 13/12 Spelet skulle vara halva priset när det är mikrotransaktioner med. Finns inget mer irriterande än att köpa ett spel och sen "behöva" betala igen i spelet om man inte vill farma 24/7. 13/12
Skicka en rättelse