Man ska inte försöka ta ifrån pc-spelare deras möss och tangentbord, då blir det trubbel. Ändå vill #Valve slå ett slag för spelande i soffan och jobbar frenetiskt för att deras egna handkontroll ska kunna vara användbar i spel som vanligtvis inte fungerar alls med ett sådant kontrolldon – till exempel #Dota 2.

Den största skillnaden mellan Steam Controller och mer traditionella handkontroller är de två stora touch-plattorna som ska erbjuda precision som nästan kommer upp i samma nivå som mus och tangentbord. Valves Jeff Bellinghausen har pratat med Polygon och förklarar lite hur de tänker:

– Dota 2 är ett komplext spel som använder halva tangentbordet. Det är en riktig utmaning men också väldigt spännande. Att spela Dota från soffan är en riktigt trevlig möjlighet.

Bellinghausen medger att de förmodligen inte kommer kunna anpassa Dota 2 helt perfekt och få proffslirare att prestera på högsta nivå med handkontroll. Om allt går som det ska så kommer det dock fungera fint på lite lägre nivåer där man spelar mer för att ha kul istället för att bli världsmästare.

Ja otur för dom då, sedan du är väl medveten om att man kan öva upp sin förmåga att kunna spela bra med handkontroll via dator. Vet många som spelar fps spel på nätet med xbox dosa och dom går det skit bra för, samma gäller inom detta. Så fort du har... 10/01 Ja det gjorde jag. Står ändå fast vid min kommentar. 10/01 Ja precis så. Han bytte och vann även 97 :) tänk att sådana farbröder som oss fortfarande kan minnas detaljer så långt bak i tiden. 10/01 Det kanske var så det var, minns ärligt talat inte exakt även om jag var en riktig fanboy på den tiden. Teddybears och Nine var klanerna jag kollade demos från hela tiden, härliga tider :) Men som sagt, det kan nog stämma det du säger och jag minns ju... 10/01 Njae, jag minns en intervju med honom i PC Gamer. Där kom det fram att han var helt ensam om att tävla med tangentbord och ingen trodde det var möjligt att göra detta mot folk som använde mus och tangentbord. Visst, kanske var vanligare i public med bar... 10/01 Det som oroar mig dock är om spelet blir simplifierat bara för att fungera bättre med kontroll. Och det är något som verkligen skrämmer mig för halva charmen med Dota för mig är just att det är väldigt svårt att lära sig och bemästra. Blir det auto-aim... 10/01 Det låter ju hur ballt som helst fast på den tiden var det lika vanligt att man körde med tangentbord som med mus+tbg. Jag körde själv RQ/NQ med tangentbord första 2 åren och hade inga problem alls att vara toppfragger var varannan map. Självklart var... 10/01 Men om du kör vanliga pub-games med kontroll kommer majoriteten spela med tangentbord och mus vilket sätter dig i underläge... Och 90% av dom som lirar pub på dota spelar för att vinna, om man inte är ryss... 10/01 Har tummen mitt i handen vilken kontroll jag än använder.. 10/01 saken är ju den att det är jävligt svårt att spela ett MOBA spel från soffan. För att göra detta spelbart skulle valve behöva ändra gränssnittet jäkligt duktigt då det just nu är alldeles för plottrigt från håll. Man skulle helt enkelt ha ett stort hand... 09/01
Skicka en rättelse