Man ska inte försöka ta ifrån pc-spelare deras möss och tangentbord, då blir det trubbel. Ändå vill #Valve slå ett slag för spelande i soffan och jobbar frenetiskt för att deras egna handkontroll ska kunna vara användbar i spel som vanligtvis inte fungerar alls med ett sådant kontrolldon – till exempel #Dota 2.

Den största skillnaden mellan Steam Controller och mer traditionella handkontroller är de två stora touch-plattorna som ska erbjuda precision som nästan kommer upp i samma nivå som mus och tangentbord. Valves Jeff Bellinghausen har pratat med Polygon och förklarar lite hur de tänker:

– Dota 2 är ett komplext spel som använder halva tangentbordet. Det är en riktig utmaning men också väldigt spännande. Att spela Dota från soffan är en riktigt trevlig möjlighet.

Bellinghausen medger att de förmodligen inte kommer kunna anpassa Dota 2 helt perfekt och få proffslirare att prestera på högsta nivå med handkontroll. Om allt går som det ska så kommer det dock fungera fint på lite lägre nivåer där man spelar mer för att ha kul istället för att bli världsmästare.