Mästarnas Mästare är tv-programmet från SVT där kända idrottsprofiler från förr gör upp i olika tävlingar. Om en Facebook-kampanj får sin vilja igenom kommer e-sportprofilen Emil "HeatoN" Christensen vara en av deltagarna, vilket i sådana fall blir första gången som e-sportutövare är med i programmet.

Under storhetstiden spelade Christensen för SK Gaming och Ninjas in Pyjamas, och ansågs av många vara världens skickligaste #Counter-Strike-spelare. Om sina chanser i Mästarnas Mästare säger han så här:

— Jag tror att mina chanser hade varit bra. Reflexerna sitter bra även om man gått och blivit en gubbe. Lagspelet har ju varit A och O genom karriären, så det skulle jag lyckas väldigt bra med. Självklart kommer ju alla andra deltagare vara gamla atleter som förmodligen är i superform, så det blir väl ett års bootcamp innan deltagande så man kommer i monsterform, berättar han i en intervju med Fragbite.

Just nu har kampanjen hela 21 688 "gillar". En imponerande siffra som fått SVT själva att uppmärksamma det hela. Programmets projektledare Anders Wistbacka tycker att det är ett roligt initiativ och lovar att undersöka det närmare.

Tack till FuzioN för detta #nyhetstips!
"Hur man än vrider och vänder på det så har sporter som golf, trav, skytte, dart, biljard, f1 m.fl blivit erkända som sporter över hela världen och ingen av dessa sporter kräver någon högre grad av kroppslig ansträngning än vad e-sport gör. Lika fullt... 05/04 nu tänkte jag mer på krävande som i "ansträngande" än i skaderisker. det är förvånansvärt mycket muskler som krävs för att sitta still när det rör på sig. men gällande skador i rally är det dock fortfarande främst ryggen som tar stryk, även med en bra... 05/04 nja inte för att utföra stavgång för vara bra på det utan ta skada speciellt i hälarna(väldigt påfrästande) Så är det mer på ett sett fysikt, dock så alla bilsporter har fysiskt krav på kroppen. Men vissa får det att verka som dom sitter med ett dåligt... 05/04 den som inbillar sig att frisbeegolf och stavgång är mer fysiskt krävande än folkrace har förmodligen aldrig ens kört bil på grusväg.. :) fixade missarna. ;) mycket möjligt att det är så, men det låter rätt långt ifrån hur det såg ut på det som visades... 05/04 Jag förstår. Kika en lista jag postade i mitt tidigare inlägg. 05/04 Absolut, men poängen i sig var jag inte kritisk mot heller. Det var det faktum att vissa här (inkl. wikipedia) tror att motorsport är att jämföra med tex schack när det kommer till fysisk ansträngning, när det i själva verket ofta är mer krävande än mån... 05/04 Men hans poäng står fortfarande. Folk måste lära sig fatta skillnaden mellan orden i grund och inte hur de används just idag. Sport betyder kort och gott att man tävlar, det är en sport, esport, frågesport. Idrott är när man utgör en fysisk aktivitet,... 05/04 Vad är då sport för någonting? Vad är idrott? Idrott = Fysisk aktivitet Sport = Tävla eSPORT, frågeSPORT "Ibland används begreppet "sport" inom nordiska språk synonymt med idrott, men orden är egentligen inte helt utbytbara. Termen sport omfattar även... 05/04 Vänta nu, säger du att F1 inte är fysiskt ansträngande?! Det är bland tuffaste man kan hålla på med rent fysiskt... Motorsport i allmänhet kräver en rätt ordentlig fysik hos föraren. Ni som inte tror mig kan ju testa att köra lite gokart och se hur enke... 05/04 Nej, det är ingen sport vi talar om utan spel. Då kan man lika gärna ha med pokerspelare, någon schack-mästare, en monopolvärldsmästare samt en fia med knuff virtuos. Hur mycket än alla 10-25 åriga e-sports nördar än vill det, är det INGEN sport 05/04
Skicka en rättelse