Dean Halls överlevnadsspel blev starten för en helt ny trend.

Det finns ett enkelt svar till varför zombie- och överlevnadsspel blivit så populära de senaste åren: framgångarna för #Dayz. Det som startade som en enmansmodifikation till #Arma 2 är nu en fristående titel under utveckling hos #Bohemia Interactive och antalet spel som inspirerats av Dean Halls skapelse har blivit svåra att räkna. #Rust, #H1Z1 och #The War Z (som senare blev #Infestation: Survivor Stories) bara för att nämna några. Idag fyller Dayz två år.

I slutet av februari stod det klart att Dean Hall ämnar lämna projektet i samband med att spelet går in i betafasen för att istället starta upp något eget. Hur kommer du att fira födelsedagen?

De byter inte ut motorn, de bygger klart den. DayZ-motorn är Bohemias första serverbaserade spelmotor. Spelmotorer tar sin tid att bygga. 01/05 Dayz teamet har inte påbörjat optimeringen överhuvudtaget. Från början tog dom enbart bort det som inte behövdes i Dayz, men inget har blivit optimerat precis. Det är mycket "under the hood" som antagligen varken du eller jag förstår. Dröjer nog ett par... 01/05 Tråkigt att det har tagit så lång tid. Många har nog tappat intresset. Vi översköljs med nya spel hela tiden. 01/05 Det tror jag när jag ser det. Arma 3 har varit ute sedan september förra året och det har inte gjorts många knop på optimiseringssidan. Det är helt enkelt inte deras grej och det har varit så sedan OfP (För er som spelade det..). 2 år in i produktionen... 01/05 Prestandan kommer från Arma 3 motorn, som DayZ SA motorn antagligen kommer utklassa till hösten. Bohemia har precis påbörjat sitt arbete med att uppgradera motorn till Direct x 11 och 64 bitar. 29/04 Well.. det där var en salig röra av fel. Det var Rocket som skrev modden och problemet som de fortfarande kämpar med är att motorn inte är skriven för den här typen av spel. Även om de påstår att DayZ SA är till stora delar omskriven. Däremot, min favor... 29/04 Man kan inte bara sitta göra spel hela dagarna man måste kunna få ta semster... 29/04 Så ensamutvecklare är helt bannlysta från att ta semester? 29/04 HAHAHAH "går och klättrar mount everest" " tar inte direkt mycket ansvar" HAHAAHHAAH 28/04 Den killen verkar inte riktigt rätt iaf... går och klättrar mount everest när det han som ÄR dayz och standalone är otroligt försenat och ofädrigt.. tar inte direkt mycket ansvar. Sen har han inte visat nåt speciellt med Dayz.. modden var ett häftigt... 28/04
Skicka en rättelse