Paradox Interactive tar klivet in i konsolbranschen på allvar.

Sony presenterade inatt ett samarbete med svenska utgivaren #Paradox Interactive och den första frukten från det är den efterlängtade uppföljaren till 2011 års #Magicka - #Magicka 2 släpps till både på pc och Playstation 4. Sin vana trogen presenterades det nya spelet med en stor dos humor.

#Paradox Interactive tog nyligen in en ny investare i bolaget och enligt vice vd Susana Meza Graham är det för att kunna växa ytterligare. Med deras satsningar på Steambox och nu Playstation är det tydligt att det historiskt pc-fokuserande företaget ämnar att bredda målgruppen. Fredrik Wester fortsätter att både vara vd och majoritetsägare.

Tack till Brajg för detta #nyhetstips!
Inte sett den här tråden som spekulerar hej vilt om varför vi sålde rättigheterna. Det var ett av de många kraven i Paradox då ganska brutala avtal för att vi överhuvudtaget skulle få några pengar för utvecklingen. Vi hade inget val, satt i en dålig för... 27/04 Blir säkert kul så jag ska nog testa detta när det kommer. Men innan dess ska jag nog testa Magicka Wizard Wars också. Har för mig att det är i öppen beta just nu. 10/06 Inte jag heller. Än. Men jag ska. Sen. Just nu måste jag spela Resistance: Fall of Man igen. Det är inte mitt fel, jag tror det faktiskt finns en regel för att man måste spela Resistance då och då. Det är jag nästan helt säker att jag hörde nån gång. 10/06 Eller så är de tacksamma för att de blev upptäckta av en förläggare. Om inte Paradox hade tagit risken att betala deras deras löner under utvecklingsperioden av 3d-Magicka så kanske inte Arrowhead hade funnits som studio alls. 10/06 Arrowhead ångrar nog att dom sålde rättigheterna... Gauntlet kommer aldrig sälja så bra, om dom inte gör om hela spelet och förbereder det för DLC typ. 10/06 Arrowhead sålde rättigheterna till Magicka långt innan spelet sålde 2 miljoner exemplar. Spelet som Arrowhead hade gjort innan Paradox gick in och finansierade var detta: http://gameawards.se/competition_entries/75 10/06 Antar att dem ändrar om hela kontroll upplägget. Liknade Diablo 3 till konsol. 10/06 Wow, mitt gamla soffbord fanns med. Eller modellen i alla fall. Har fortfarande inte spelat Magicka, känns som jag är lite sist på den bollen. 10/06 Men sålde arrowhead sitt magicka ip? vore det inte jävligt korkat när spelet sålde över 2 miljoner exemplar eller vad det var? 10/06 Ska bli intressant att se hur de löser kontrollerna på PS4. Att spela Magicka på PC med 360-kontroller var allt annat än smidigt 10/06
Skicka en rättelse