Välj mellan 30 eller 60 bilder per sekund i den nya versionen av The Last of Us.

När PS4-versionen av #The Last of Us släpps den 30 juli bjuds ögonen bland annat på ett fräschare utseende. Undergången kan den här gången avnjutas i 1080p-upplösning, med det av många efterfrågade 60 bilder per sekund-flytet (både i single- och multiplayer).

Men frågan är hur stabil den bildströmningen är, för när spelet och dess nyheter nyligen visades för journalister i Spanien framkom det att bilduppdateringen kan låsas till... 30 bilder per sekund. Bilder från nyheterna har publicerats av Javi Andrés på spanska Meristation.

Det kan vara så att The Last of Us: Remastered inte mäktar hålla 60 bilder/sekund konstant, och 30 fps-låsningen kan vara ett alternativ för den som vill slippa så kallad screen tearing.

Mer #The Last of Us: PS3-versionen har sålts i 7 miljoner exemplar, enligt den gode Javi Andrés. Den gör den till Sonys snabbast säljade exklusiva spel någonsin, och det näst mest sålda PS3-spelet (#Gran Turismo 5 leder med fler än 10,6 miljoner sålda ex).

Vart hittar man menyn där man kan låsa till 30 då? 10/08 Det känns ju helt sjukt att sidor måste skriva nyheter om vilken upplösning och framerate spel på konsoll har nu för tiden. Det är ju inte speciellt imponerande om det är 1080p på 60 FPS, då det känns mer som en självklarhet 18/07 Jag tror att han syftar på att de som ständigt känner behovet av att posta "glorious pc gaming master race"-bilder på forum och spy galla över konsoller förmodligen tillhör en yngre generation som mest troligen sitter hemma på pojkrummet med sin PC som... 18/07 Många gånger. 18/07 har du ens testat? 17/07 Bra för dig, själv tycker jag att 30fps är outhärdligt segt. 17/07 Nu vet jag inte hur gammal du är, men om vi drar en paralell till gamla Trespasser som ENDAST kom på PC så snackar vi ett spel som inte ens dåtidens topp-datorer kunde driva med flyt. Så nej, det är inte konsolernas fel utan utvecklarnas gällande flytet... 17/07 Min dator hamnade på lite under 8000 kronor för två år sedan och då har jag kunnat maxa dom flesta spel med helt okej fps. Ge det ett eller två år till så blir jag kanske tvingad att lägga mig på lite lägre inställningar för att få en trevlig fps. Om... 17/07 Det är lite lågt med tillbehör så hamnar du lugnt på 12 tusen för en hyfsad speldator. Så det blir dyrare, men grafiken är oändligt mycket bättre, sen kan man göra så mycket mer. Spelen blir extremt mycket billigare oxå, har i genomsnitt betalat 5 dolla... 17/07 Det är sant att man kan få en för 7k men inget jag hade sagt lever upp till min standard. GPU GTX770: 2700kr (Jag hade valt ett GTX780 eller 780ti och då får vi räkna 5000kr) Finns annars saker och ting av AMD om man föredrar det för en lite billigare... 17/07
Skicka en rättelse