"Ämnet kommer upp var tredje till var sjätte månad. Vi tar upp det och pratar om det."

Kommer vi någonsin att få se #Star Wars: Knights of the Old Republic 3? Det är inte omöjligt, åtminstone om vi frågar #Obsidian, som utvecklade #KotOR 2: The Sith Lords.

När #Pillars of Eternitys project director, Josh Sawyer, och dess lead producer, Brandon Adler, pratar med IGN berättar de att ämnet kommer på tal var tredje eller var sjätte månad. Anledningen? Obsidians anställda är helt enkelt stora Star Wars-fans.

– Vid den tidpunkten var #LucasArts fokuserade på vad de ansåg vara extrema blockbusters och även om Knights of the Old Republic-serien var rätt framgångsrik verkade det inte som om något skulle hända där och då, berättar Sawyer.

Men mycket tid har passerat och Obsidian är alltjämt taggade på en tredje del.

"Vore det inte coolt om...?"

– Ämnet kommer upp var tredje till var sjätte månad. Vi tar upp det och pratar om det. Det är inte jätteseriöst men vi säger "Vore det inte coolt om...?" och talar om idéer och vad vi skulle göra med dem, säger Adler.

I fjol berättade studiochefen Feargus Urquhart att de väntar på rätt ögonblick för att närma sig de som numera äger varumärket, Disney, med en pitch om ett nytt Star Wars-spel. En idé var ett äventyr som ägde rum mellan den tredje och fjärde delen, då det är en intressant period med republikens fall och utrotningen av jediordern. Men än så länge verkar de inte ha pitchat någonting.

För oss är det bara att tillägga: Må kraften vara med Obsidian.

Skicka en rättelse