#Avalon Lords föddes ur kärleken till online-rollspel och strategititlar som spelas i browsern – men också ur hatet till pay-to-win-kulturen. #Animus debuttitel, som just nu börjat sin Kickstarter-resa, inspireras av anrik strategi som Civilization och Total War.

Kreatörerna tycker att MMORTS-genren lämnar en del att önska, och enligt dem kommer Avalon Lords att täta sprickorna de här spelen skapat. Kickstarter-filmen innehåller både storyelement, gameplay och ett brandtal från studiochefen, Frank Cefalu.

https://www.kickstarter.com/projects/animus-interactive/avalon-lords-redefining-the-mmorts/widget/video.html

För att göra Avalon Lords verkligt kräver Animus 150 000 dollar. Och når de målet ska vi bli belönade med ett MMORTS till pc, Linux och Mac där du bygger ditt kungadöme, delar en 3d-karta lika stor som England med andra och erövrar mer land och makt i stora slag. Studion lovar att städerna vi bygger kommer att vara unika. Du ska också kunna slå dig samman med andra, idka diplomati, bygga vänskapsband och bryta dem.

Mycket mer finns att förkovra sig i på den officiella sajten och Kickstarter-sidan. Några av de första skärmdumparna hittar du däremot här.