Uppföljaren till rosade 3DS-rollspelet blandar konventioner med nyheter, lovar utvecklarna.

Trots att #Bravely Second, uppföljaren till det framgångsrika #Bravely Default, har både ny kompositör och flera nya pennor som författar historien lovar seriens producent, Tomoya Asano, att det kommer att bli det Bravely-spel vi vill ha, men inte utan nyheter.

Asano menar att majoriteten som spelade föregångaren var fans av rollspel och att de blev glatt överraskade. Även med Bravely Second hoppas han att vi ska överraskas. En del jobb är nya, andra är återanvända men dessa har man sett över ordentligt.

Spoiler-varning: För den som vill överraskas när spelet släpps gör rätt i att inte läsa vidare, då vi kommer att berätta lite om storyförutsättningarna.

Agnes, hjältinnan från ettan, har blivit tillsatt som påve vilket är en central del av storyn.

– Ja, ni kanske har märkt det tack vare illustrationen, men den här gången kretsar historien kring att rädda Agnes som har blivit bortförd, berättar Asano som menar att tanken är att det ska kännas som att rädda en prinsessa i nöd.

Ja alltså efter andra omgången aktiverande av kristallerna så blev det ganska obvious, och som du säger rätt irriterande att karaktärerna inte reagerade. Teasern på slutet var sjukt irriterande när man väl fick se det ärligt talat, mycket på grund av... 06/08 Yes. Gillade sista boss fighten, dog ett par gånger på den sista fasen tror jag skrek som en P12:a av frustration då Ultima attacken slaktade mitt party helt och hållet. Lite flyt med Spirit Master (?) skillen Stillness så gick det tillslut men står fas... 05/08 Mm, slutet var ett praktexempel på hur någonting som fungerade bra för storyn inte fungerade lika bra i gameplay. Dock var plottwisten riktigt välutförd, även om jag såg den coming när jag började bli misstänksam av hintarna som Alternis gav, i kombinat... 05/08 Haha, jo jag tappade fan räkningen efter ett tag. Det var riktigt segt men bra spel iaf, gillade slutet lätt värt köpet. Dock lite enformigt mot slutet vilket kanske var en aning... cheap? 05/08 Det kunde du göra redan första gången du fick återupprepa gamla stegen. Har för mig att det var tre kapitel annars, då jag vill minnas att vi förstörde dem 4 gånger om, och att alla hade ett eget kapitel första omgången. 05/08 Var det inte 4st kapitel som var likadana? :) Dock tror jag det näst sista så kunde man (SPOILER ALERT!!!!): Förstöra kristallerna istället och få Fake Ending? 04/08 Så länge de lärt sig av Default och inte får för sig att lägga 3 kapitel som är identiska till varandra på rak mot slutet... 04/08
Skicka en rättelse