I en affär värd strax över 120 miljarder kronor går #Activision samman med #Blizzard.

Båda företagen tar med sig sin beskärda del framgång in i sammanslagningen. Activision har förstås serien #Guitar Hero i bakfickan, men även Tony Hawk-spelen och Call of Duty-serien. Blizzards kassako #World of Warcraft med över nio miljoner betalande spelare är förstås ett starkt kort i leken.

Guitar Hero och World of Warcraft - föremål för synergieffekter?

Det nya företaget kommer att ledas av Activisions nuvarande vd Bobby Kotick och namnet blir Activision Blizzard. Det franska företaget #Vivendi som ägt Blizzard sedan 1998 blir det nya bolagets största aktieägare.

Genom att kombinera Vivendis spelföretagande med Activision skapar vi en värdsledande aktör inom denna snabbväxande industri.

Så kommenterar Jean-Bernard Levy, vd för Vivendi, sammangåendet.

De två sammangående företagen för med sig investeringar på i runda slängar 20 miljarder kronor, där Blizzard står för två tredjedelar av summan. Vilka effekter sammangåendet har på nuvarande produkter och de närmast planerade är i skrivande stund oklart.

Alla företag vill tjäna pengar, och det är väl knappast raketfysik att pengar = möjligheter :p Så att säga att AB (jävlar att aftonbladet har samma förkortning :evil: ) inte vill tjäna pengar och bara vill gott är rent skitsnack, men det är bra att bliz... 05/12 det är ju inte så bra om så många går ihop. hellre mångfald än enfald. tror det blir mycke mer kreativt när det finns många företag som tänker olika än några få som tjänar pengar på upprepningar. 04/12 f*n vad skönt att TV-spels oh Pc-spels marknaden börjar ta fart. detta är väldigt positivt enligt mig, att dom slår sig ihop, kan bara göra båda företagen starkare. Spel är framtidens underhållning och jag tror det börjar bli allmänt accepterat som det... 04/12 Holy crap. EA vs Activision Blizzard Judgement day ;D 04/12 Det ska bli intressant att se vad det kommer bli av det här! 03/12 Q: If Activision Blizzard is a public company, does that mean I'll now be able to buy stock in Blizzard? A: Activision will be renamed Activision Blizzard, Inc and will continue to be a publicly listed company traded on NASDAQ. You will be able to buy... 03/12 vidde vad jag sagt under några sidor typ. och mammamu, det jag menade med fel var att det inte är "moderbolaget" vivendi och activision som går ihop, eller att activision köper nåt, det är "moderbolaget" vivendi som köper upp activision. så ja, titeln... 03/12 Äntligen kom de på det. Två givande koncept blir ett ännu mer lyckat. Guitar Hero + Priest (World of Warcraft) = Minstrel (LotR: O) 03/12 För att klargöra eftersom det hela är lite ihopblandat och att nyheten här på fz är något missvisande: Sierra, Sierra Online och Vivendi Games Mobile kommer att finnas under Activision Publishing som kommer vara en del spelhuset Activision Blizzard -... 03/12 Sålänge vivendi games inte bara består av blizzard så är det inte blizzard och activision som slås ihop så rubriken är fortfarande fel. Vivendi games går samman med activision genom att dom köper aktier i activision för 1.7 miljarder. Dessa pengar blir... 03/12
Skicka en rättelse