Förra veckan frågade vi oss om det Team Kojima hade lurat DN och hela världspressen i en raffinerad pr-kupp. Nyheten om Neogaffaren som upptäckt slående likheter mellan en läkare som cirkulerat i pressen på sistone, och en mystisk man från Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Det hela började när bland andra DN, CNN och The Independent publicerade den bisarra nyheten om att den italienske läkaren Sergio Canavero vill transplantera huvudet från en dödssjuk ryss (som råkar jobba med datorgrafik och spelutveckling), till en hjärndöd person med en i övrigt frisk kropp. Bilder som visade på den slående likeheten mellan läkaren och spelkaraktären som dubbaeds Metal Gear Solid-mannen publicerades, fler och fler "sammanträffanden" (transplantationsprojektet heter HEAVEN) uppdagades och världen höll andan.

Nu har huvudtransplantations-doktorn talat ut. I en kommentar till Kotaku säger Canavaro att "En av våra sponsorer råkade vara en spelutvecklare. Kanske det var någon där som... jag vet inte... de kanske filmade saker från en särskilda vinklar, kanske var kamerorna utplacerade på precis rätt plast... jag vet inte, det är bara en hypotes, men den kanske inte är helt tagen ur luften."

Canavaro fortsätter med att säga att hela affären kanske inte är så dum ändå. "Mitt projekt kräver mycket pengar", säger han. "Herr Kojima kommer att kunna säga att han var del av HEAVEN trots att han aldrig hade för avsikt att vara det."

"Jag gick till polisen och anmälde herr Kojima. Det finns också ett twitter-konto som inte är mitt, så jag rapporterade det till polisen också och de ska undersöka saken. Min advokat har skickat ett brev till Konami där vi kräver kompensation för att de använt min bild."

Det här fortsätter att förbrylla och överraska. Självklart är det hela aningen långdraget: vem skulle ägna tio år åt en utstuderad marknadskupp? Och samtidigt, det är mycket som inte står rätt till här, se bara på bilden nedan som kopplar samman de olika ledtrådarna. Har Konami och Team Kojima helt sonika kapat den gode doktorns identitet och gärning?

Vad tror ni?