Att hacka och fuska sig fram i mmo-världarna innebär oftast en enkel biljett till skärselden för dina karaktärer. Det är en process som för det mesta sker i det tysta – men inte om spelet heter #Guild Wars 2.

Allt började i en tråd på det officiella forumet där folk klagade på en fuskare som förstör för alla andra i spelets massiva pvp-läge (WvW). Någon fångade syndaren på film och en dag senare dök game security lead Chris Cleary upp med ett budskap och en egen film:

We don’t need to see it in-game, sometimes good video evidence is enough for me to track down who it was. In this case, the video was enough for me to find out who it was and take action. Thanks for the video, and to accompany your video, I give you this video of his account’s last moments:

Fuskaren bannad, karaktären mördad och på köpet en smula offentligt förnedrad. Av diskussionen framgår det att personen i fråga fick flera konton avstängda.

Via Massively Overpowered.

Alltid bra att fuskare Straffas. 10/05 Påminner lite om den gången vi fick ett troll i PlanetSide bannad genom att fejka både bild- och videobevis och skickade till SoE. Officiellt så var aldrig video eller screenshots bra nog (pga av att det kan fejkas (+ att vi arbetade med att göra sfx... 09/05 Två månader!?! Saknar ord!!!! 09/05 Dem har tid att förnedra fuskare, men inte tid att hjälpa folk få tillbaka sina hackade konton ( mitt till exempel). Öppnade en supporttråd runt 2 månader sen och har inte hört från dem än. 08/05 Ja, admin loggade in på hans konto 08/05 Jag förstod inte vad som hände. Han hoppade ner och dog och tog bort sina konton. Eller var det utvecklarna som gjorde det åt honom? 08/05 Det absolut tydligaste var att han blev dödad och sedan kom tillbaka några sekunder senare. - Dels ska det vara omöjligt för honom att ta sig dit alls om inte muren/porten är sönderslagen (såvida det inte finns en mesmer med portal, men det gjorde det... 08/05 haha roligaste jag sett på länge :D fan för folk som fuskar online suck... 08/05 Så hemskt frustrerande att se videon där han fuskar. Keyboardsroterande och musklickar alla sina abilities. Hur fan kan folk spela så ineffektivt? 08/05 Nåt för Dice att lära sig av istället för sina -"aja baja din fuskare där nu får du börja om med nollade stats men fortsätta förstöra som du vill för andra". -"Förresten så har vi gjort så att stats på profiler blir gömda för normala spelare när fuskare... 08/05
Skicka en rättelse