Kristina Persson åker till Los Angeles för att stärka den svenska spelbranschen ytterligare.

Nästa vecka drar E3 i Los Angeles igång, den smått legendariska spelmässan som fortfarande är en otroligt viktig plattform för spelbolag att visa upp sina skapelser på. Framtidsminister Kristina Persson kommer därför att resa dit med representanter från den svenska spelindustrin för att främja den redan goda tillväxten i branschen.

– Var tionde människa på jorden, runt 700 miljoner, spelar svenska dataspel. Därför är det för mig oerhört viktigt att uppmärksamma den här typen av framtidsbrancher, säger Kristina Persson i pressmeddelandet.

Den svenska spelindustrin omsätter över 6 miljarder varje år och räknas som en av de snabbast växande länderna i branschen. Syftet med resan är att hjälpa de svenska företagen i dess kontakter med internationella motparter, något många redan har lyckats väldigt bra med. I september förra året köpte Microsoft Mojang för mångmiljardbelopp och flera svenska studios har framgångsrikt utvecklat spel på uppdrag av internationella utgivare.

Att med militära medel slåss mot terrorism är extremt dålig metod, för förvärrar ofta situationen ytterligare. http://www.rand.org/pubs/research_briefs/RB9351/index1.html Mycket viktigare är att omforma politiken som skapar situationen (kan inte bomba... 10/06 Exporten av vapen till Saudiarabien står för en extremt liten del av försäljningen. Skulle jag bo i Saudiarabien så skulle jag vara fly-förbannad på länder som hycklande står för frihet och rättigheter. Det enda som folk bryr sig om är pengar, och då... 10/06 Är inte detta chemtrails-kvinnan som var en man i ett tidigare liv eller nå't? I så fall skitlyckat... 09/06 När du skrev att du ville rösta bort regeringen trodde jag att du menade att du skulle rösta på något som faktiskt hade chans att vinna majoritet på riktigt och inte på Sverigedemokraterna (som kanske först kommer ha en ärlig chans om 20 år). Gällande... 09/06 Idag får man väldigt lite välfärd för skattepengarna och det största slöseriet av skattemedel står för massinvandringen för eller kompetensregnet som public service basunerar ut.. Att psykopaterna i regeringen tycker det är acceptabelt att låta mördare... 09/06 Förstår inte riktigt vad du menar men det är ju den som anställer vit arbetskraft som får avdrag, inte den som utför arbetet: "Det är din utförare som ansöker om rot- och rutavdrag åt dig. Utföraren drar av halva arbetskostnaden på fakturan till dig.... 09/06 Off topic men... Hur menar du att jobbskatteavdraget gynnar dem rika? 09/06 Ja, herregud. Jag längtar så tills de kan ge överklassen ännu mer skatteavdrag. Kanske kan utgifterna toppa inte bara polisens budget denna gång utan även brandkåren och sjukvårdens? Där snackar vi slöseri med resurser, det du läser om i denna nyheten... 09/06 Har vi en framtidsminister? O_o Men jag antar att det är bra att politiker faktiskt får upp ögonen för denna bransch. Vårt land kan inte bara hålla på med stål och verkstad 100 år till. 09/06 S menar att meningen är att ha en minister som har ett helhetsgrepp inom utveckling, dvs att det ska ge mer än att varje minister bara har hand om utvecklingsfrågor inom sitt "lilla" område. Jag tycker det låter rätt vettigt. Sen brukar inte ministrar... 09/06
Skicka en rättelse