Specialutvecklat kontroll, miljoner i utvecklarstöd och fler detaljer från kvällens Oculus Rift-konferens.

För en liten stund sedan avslutade Oculus VR sin konferens i San Fransisco och mängder med nya detaljer om deras vision om virtual reality avslöjades. Den kanske största är att headsetet skeppas med en Xbox One-gamepad och möjligheten att strömma Xbox One-spel till Oculus Rift.

Oculus Touch

De har också utvecklat ett eget styrdon, Oculus Touch, som är en tvådelad kontroll som du håller i vardera hand. Den lilla dosa vi såg i de läckta bilderna verkar snarare vara en fjärrkontroll av något slag, för att styra det specialutvecklade gränssnittet Oculus Home.

Det specialutvecklade styrdonet i närbild

Förutom att ge finansiellt stöd till indiestudios på totalt 10 miljoner dollar har en rad stora utvecklare annonserat att de arbetar med spel till Oculus Rift. En logotypvägg skvallrar om namnkunniga studios såsom #Insomniac Games, #Square Enix, #Ready at Dawn och #Harmonix. Ett par speltrailerns visades upp också, du kan se dem nedan.

Gränssnittet Oculus Home

Insomniac Games - Edge of Nowhere

Gunfire Games - Chronos

Oculus Rift Reveal - Step Into The Rift

Media och speciellt FZ vart duktiga på att skriva missvisande och förenklade headlines som gjorde att folk missförstog det. Oculus skrev en mer ingående artikel om det hela: https://www.oculus.com/en-us/blog/powering-the-rift/ 13/06 Ok, jag kollade bara vad dem skrev. Vilket i deras text fick det till att det var det som behövdes för att driva i princip vadsomhelst i riften. Tack för en vettigare information. 12/06 Detta kommer bli grymt oculus + xbox(ms) med facebook i ryggen. $$$$$$$ Vr är äntligen här på riktigt . Bara nu inte vive krånglar till det för utvecklarna så det blir bökigt att få samma spel/upplevelse att fungera till båda systemen, en gemensam stand... 12/06 Tjena Bojkott! Du, det är inte bara Xbox-kontrollen som ingår med Oculus Rift, utan även den trådlösa adaptern. Känns som att man kan ta TRE flugor i en smäll istället. :) 12/06 Streamas ju inte direkt till OR. Först streamas det till en pc som kör Windows 10 som i sin tur streamar bilden till en virtuell tv i ett virtuellt vardagsrum som du ser i OR. Detta är nånting som även troligtvis kommer att fungera med morpheus också... 12/06 Teoretiskt så borde det väl inte finnas några hinder för att kunna koppla in vilken bildkälla som helst och se på? Det som skiljer Xbox One från en del andra källor är väl att det går att streama till Windows 10? 12/06 Blir en HTC-Vive i höst/jul för mig ^^ Detta kommer bli sååå epic! 12/06 Ja. Streama spel från Xbox One till Windows 10 är ingen direkt nyhet. Detta nämnde Microsoft på deras senaste presskonferens. Men att kunna streama spelen direkt till Rift är däremot en nyhet. Att det blir så att alla spel får stöd för VR tvivlar jag... 12/06 Du skrev det jag tänkte. Vive verkar bättre just nu. 12/06 Det är bara xbone spel som streamas och visas som vanliga 2d-spel i riften alá virtuell biograf, det är en öppen plattform så sony hade även kunnat göra samma sak om dom ville. Sen till alla(winzi) som missförstår rift kraven: Det är guidelines till vad... 12/06
Skicka en rättelse