Den 20 maj släpper #Nintendo WiiWare i Europa. Denna mjukvara gör det möjligt för utvecklare - stora som små - att skapa spel till Wii och sälja dem genom Wii Shop Channel (konsolens onlinebutik). WiiWare handlar om nya spel, både av enklare modell och mer avancerade, vilket skiljer den från Wii Virtual Console som mer kretsar kring äldre spel som emuleras för att fungera på Wii.

Så här ser WiiWare ut i aktion

WiiWare lanserades i Japan i mars och i Nordamerika i går. Vid den europeiska premiären nästa vecka kommer ett gäng spel finnas tillgängliga för köp, bland annat #Final Fantasy - My Life as a King, #Toki Tori och #Dr. Mario & Germ Buster. Spelen kommer kosta 500 Wii Points, ungefär 50 kronor.

Jo det gör det ju, finns en cap på 40MB per spel och Wii har ju bara 512MB internminne. Puh nu får jag allt börja laga mat när jag ändå har lyckats slita mig från spelet ^^ Sen skriver jag nog en recension, eller påbörjar den åtminstone - har ju redan... 14/05 kommer inte spel som FFCC: My Life as a King att ta upp en jävla massa plats ? hur mycket minne finns det i Wii'n egentligen ? 14/05 FFCC: My Life as a King är så roligt och bra att jag hamnar i något slags extas-tillstånd bara av att tänka på spelet. Skrev på ett engelskt forum fyra A4-sidor som förklarade allting in i minsta detalj, bara rent spontant ^^ Var inte direkt meningen... 14/05 Lost Winds verkar riktigt bra men kort. Finns recension/video på Kotaku för den intresserade. Mysig grafik. Intressant spelkoncept. Hur verkar Final Fantasy till WiiWare, för er som är insatta i det spelet? 14/05 WiiWare är en del av Wii Shop Channel, så de kommer inte kosta något. För min del blir de Final Fantasy och LostWinds som kanske kan hålla ställningarna tills Little Big Planet släpps :D 14/05 Intressant koncept 13/05 Men öhh, WiiWare då - vad kostar det? Vilka får använda det? etc. 13/05 Kutaku (http://kotaku.com/389829/european-wiiware-launch-lineup-a-little-bigger-a-little-different) skriver följande priser på lanseringstitlarna: #dr-mario-germ-buster - 1000 Wii Points #final-fantasy-crystal-chronicles-my-life-as-a-king (#square-enix)... 13/05 Jag blev också lite fundersam över det, men i pressreleasen står det klart och tydligt att priset är 500 Wii-poäng. Kanske tryckfelsnisse varit framme där. 13/05 Är det säkert att spelen kommer kosta 500 points som Tomas Andersson skriver? På en bild står det ju t.ex. att Dr Mario kostar 1000 points. 13/05
Skicka en rättelse