Nästa år fyller Dragon Quest-serien trettio år och vi törs redan nu utlova ett storslaget födelsedagspartaj. För tidigare idag utannonserades Dragon Quest XI: In Search of the Departed Time till Playstation 4 och 3DS. PS4-versionen drivs med Unreal Engine 4 medan den portabla varianten till viss del påminner oss om DS-delarna. Rejäla smakprov kan avnjutas av båda versionerna undertill.

Spelen görs av samma team och kommer ha exakt samma story. Det är dock lätt att se stora skillnader i det visuella. För regi står Takeshi Uchikawa och Koichi Sugiyama komponerar musiken. Något releasedatum har vi inte en susning om men räkna åtminstone med en release i öst under 2016.

Detta var dock inte allt. Snabbt spreds bomben att Dragon Quest XI tillsammans med onlinerollspelet #Dragon Quest X också skulle släppas till Nintendo NX – som vi ännu vet mycket lite om. Square Enix var dock snabba med att lugna ner exalterade fans.

"Vi överväger det, men vi har inget mer att delge i dagsläget", sa man i ett uttalande.

Dock står det klart att den tionde delen i serien också är på väg till PS4. Detta innebär att #Sonys konsoler vad det lider får sina första Dragon Quest-titlar sedan del åtta.