Youtube har inte ens hunnit lansera sin gamingportal förrän Twitch sätter ner foten.

Förra året ryktades det om att Youtube var intresserade av att köpa Twitch men backade förmodligen ur eftersom det amerikanska konkurrensverket förmodligen skulle ogilla affären. Istället har de satsat på att utveckla en egen tjänst, vilken ska få en skarp lansering senare idag.

Twitch tänker dock inte ge upp streamingtronen utan kamp och en av deras partners bekräftar nu att deras avtal förhindrar dem att utnyttja andra plattformar.

Partner blir du för att kunna tjäna pengar på innehållet du streamar till Twitch, genom reklamintäkter och prenumerationer, samt få andra fördelar såsom kvalitétsinställningar och fördröjning av streamen (om du kommenterar e-sport live).

Känns nästan som dom förstör för sig själva? Visar det sig att YouTubes tjänst är bättre än Twich kan det ju leda till en massemigration från Twitch Partner. Kan väl dock vara så att även om man skiter i partner så kan det vara värt att simulsända på... 27/08 Konsumenten är den som förlorar på detta, men samtidigt förstår man att företag är ute efter pengar. Dock förstår jag att Twitch är oroliga, jag gillar Twitch men youtube live är ju faktiskt fungerande numera (till skillnad från i början). 27/08 Reklamintäkter är nog minimala i jämförelse med vad subs ger. I många fall så körs de inte ens på Twitch utav streamers då de flesta ändå har adblock. 27/08 Kan google ge bättre cpm än twitch (vilket de bör kunna) så kan jag tänka mig att de som har svårt att tjäna tillräckligt på twitch kommer flytta. Blir nog svårare att få över de stora som redan är etablerade på twitch. 27/08 Det där är nå man saknar på Twitch. Gillar själv Twitch. Visst har dom en hel del de kan polera på men kan inte se hur YT ska kunna konkurrera när det finns så många etablerade ansikten som håller till hos Twitch. Många hörn utav sidan har etablerade... 26/08 Jag är lite osäker alltså. Youtube Gaming funkar riktigt bra just nu. De streams jag tittat på har buffrat snabbare än Twitch. Och live rewind är en riktigt nice funktion. Jag är imponerad. 26/08 Fast det här är inget nytt, det har funnits i partner-avtalet länge på twitch, att man binder sig att streama på deras plattform och ej får lov att inom tiden som avtalet avser streama på någon annan plattform. Så detta infördes inte för att bekämpa goo... 26/08 Kommer att gå lika bra som Google+ Sedan så kan jag inte tänka mig att streama på YouTube där ens stream kan tas ner så fort man råkar sätta på en låt. 26/08 Mmkay 26/08 Turneringar som går till den mest givande partnern. Go figure! 26/08
Skicka en rättelse