Hideo Kojima sa att vi skulle skämmas när vi fick veta varför och det gör vi - med ansiktet i en kudde.

Förutom Hideo Kojimas bittra bryt med #Konami var det andra stora samtalsämnet inför släppet av #Metal Gear Solid V den i stort sätt avklädda karaktären Quiet. Och vi vet, det börjar bli lite tjatigt men vi kände oss tvungna att svara på Kojimas egna ord. Han menade nämligen att alla som kritiserade hennes överdrivna hudexponering skulle skämmas när de fick veta varför.

“I know there’s people concerning about ‘Quiet’ but don’t worry, I created her character as an antithesis to the women characters appeared in the past fighting game who are excessively exposed. ‘Quiet’ who doesn’t have a word will be teased in the story as well. But once you recognize the secret reason for her exposure, you will feel ashamed of your words & deeds.

Och skäms gör vi, fast med en kudde framför ansiktet. Självklar spoilervarning utfärdas.

Anledningen till hennes sparsamma beklädnad är att hon andas genom huden. Genom fotosyntes kan hon tillgodogöra sig syre, vatten och näring genom luften. Kläder skulle helt klart vara i vägen. Hon drabbades av detta efter att hon sattes i brand under ett mordförsök på Snake och för att rädda hennes liv injicerades magiska parasiter i hennes kropp. Som säkert är släkt med midichlorians.

Känner du skammen börja krypa? Annars kan du alltid titta på klippet nedan.

Och där slår du huvudet på spiken. "Hur jävla ball som helst", inte för att han är en het biff du skulle vilja sätta tänderna i...just den skillnaden jag försöker få fram :) Jo, alltså, förklaringen funkar för mig i sig, det är bara det att den förklari... 14/09 Bantar svaret lite, blir så mycket... Ordet "förebild" var det bästa jag kunde komma på. Vet inte riktigt hur jag annars ska beskriva den "hårdkokta" machokultur som genomsyrar spel/film/böcker. Du får nog vara bra övertygande om du ska på mig att tro... 14/09 Jag hade lätt spelat ett spel där den manliga huvudkaraktären springer runt i en mankini som ger honom överdrivet med testosteron. Låter hur jävla ballt som helst. En manlig man halvnaken som flexar så att musklerna nästan sprängs. Jag gillar det. Fick... 14/09 Jag hade lätt spelat ett spel där den manliga huvudkaraktären springer runt i en mankini som ger honom överdrivet med testosteron. Låter hur jävla ballt som helst. En manlig man halvnaken som flexar så att musklerna nästan sprängs. Jag gillar det. Fick... 14/09 http://i1.ytimg.com/vi/N2sfmoXGNPY/maxresdefault.jpg Att killar ska identifiera sig med halvnakna män är lika långsökt som att kvinnor ska identifiera sig med halvnakna kvinnor. Är det meningen att alla manliga karaktärer i spel ska riktas mot manliga... 13/09 Word! 13/09 Förstår hur du menar, men jag tycker ändå inte att det är en bra jämförelse mellan halvnakna män och kvinnor i spel, då de oftast är en helt annan typ av nakenhet och användning av den. Kolla t.ex på dessa två bilder...tror du de är riktade åt kvinnor... 13/09 Tycker det är intressant när folk jämför raidens nakenscen med Quiets scen. Hade Quiet haft på sig på sig bikinin under en liten session så hade det varit "acceptabelt." Nu använder hon den så gott som igenom hela spelet. Samt allt fokus på på duschscen... 12/09 http://s21.postimg.org/ri4feawev/kojima.png Eller den längre förklaringen: Jamen dåså. 12/09 Det är en del av storyn. Lungorna är också en del av storyn vilket alla som spelat spelet och speciellt början och lyssnat på banden borde veta. Men om nu Hideo skulle byta ut alla män i spelet med bar överkropp mot kvinnor med bar överkropp skulle kara... 11/09
Skicka en rättelse