Bråket kring spelet trappas upp: nu kan The Escapist hamna inför skranket.

I fredags rapporterade vi hur Chris Roberts och hans Roberts Space Industries blivit mäkta förgrymmade på sajten The Escapist. Denna hade publicerat en artikel där de lyfte fram källor som hävdar att Star Citizen är ett katastrofprojekt där tillgångar felfördelas, releasen konstant försenas och format och innehåll ändras. Det har även sagts att förretaget pumpar ut dlc i form utav dyra in-game-skepp, utan att ha särskilt mycket att visa upp från själva spelet.

Chris Roberts svarade, och har nu även uppdaterat den ursprungliga kommentaren med ett brev där man hotar att stämma nättidningen för förtal om man inte får en offentlig ursäkt från utgivaren.

Och det är inte bara beskrivningen om spelets tillstånd man kritiserar. Roberts vänder sig också emot att källor, som ska vara före detta anställda, hävdar att en personalchef på studion diskriminerat svarta vid olika anställningstillfällen. Roberts kallar anklagelserna "falska och ogrundade, och enkla att motbevisa".

För min del gör det inget om det tar lång tid innan spelet blir färdigt, jag tror fortfarande på SC och Chris Roberts vision. Däremot stör jag mig på att de försläpper FPS modul etc. När jag backade spelet så trodde jag de skulle satsa på att släppa en... 15/10 Du satte i princip ord på mina tankar. Förutom att jag inte gett några pengar till projektet för att jag anade oråd väldigt tidigt. 07/10 Jag har kastat över $1000 åt det här projektet av många anledningar. Att jag blivit kär i koncept eller vacka bilder är inte en av dom anledningarna. Det var för att jag vill se spelet bli klart och samtidigt tacka CR för alla dom veckor och månader av... 07/10 Ja, det får vi. Magkänslan säger att det här går åt pipan. Jag önskar inte det, men jag tror det. 07/10 Oj vad du tar i :D Okej, jag ser följande: Spel av samma storlek som Star Citizen brukar ta 4-5 år att utveckla. Minst. Fast då handlar det om spelföretag som redan har en komplett organisation samt färdiga utvecklingsprocesser från start, och ofta även... 06/10 Nej, det är det inte. När någon sprider lögner kan skada företaget ekonomiskt. 06/10 Ja herregud, tror på fjasko, men blir kanske grymt, vem vet. Men att stämma för förtal är ju så jävla löjligt haha :,) 06/10 Både ja och nej, då hinner dom gott och väl fixa med alla modulerna till ett mera optimerat läge. Rom skapades inte på en dag. 06/10 I princip inget av det som lovats har levts upp till eller bevisats hittills. Skit ska skit ha. Som Gortie skrev börjar detta likna en sekt med följare som blint försvarar Roberts oavsett hur många mål som inte följs upp pga. att dessa betalat pengar... 06/10 Jag har ingen investering i detta men nog känns Roberts svar lite väl aggressivt. Lite som scientologerna när en medlem hoppat av och beskriver förhållandena. Det är bara elakt förtal alltsammas. Förhoppningsvis är det bara det men jag är tveksam... 06/10
Skicka en rättelse