Lite här och där har utvecklare börjat experimentera med att ta permanent död till sin yttersta spets, vilket innebär att spelen helt slutar fungera om du dör en enda gång. Som namnet antyder är denna regel betydande i spelet #One Life som finns på Steam Greenlight.

Det är ett online-fps där man får bestämma ödet för de man besegrar i stridens hetta. Till exempel kan man fängsla motståndarna och använda dem som både slavar och.. toaletter. Klippet nedan förklarar läget.

Inte helt olikt titlar som #Dayz, #Rust och #H1Z1, fast ännu råare. One Life ska dessutom inte vara free-to-play, utan kosta runt 10 dollar. Frågan är om någon kommer betala den summan med tanke på att äventyret kan vara över på blott några minuter.

Enda spelarna som kommer klara sig en längre tid kommer vara fuskare, precis som i DayZ i början. 29/10 vad dom gör sen är en annan sak, men nu står det klart och tydligt att dö en gång och du får inte spela mer. Det är det jag vill få fram och inte som vissa tro att man fått för sig att det är så att man blir avstängd en stund, och är dom små girigbukar... 22/10 Det är vad de skriver i varje fall, men vem i sin vildaste fantasi kommer att tro att folk köper ett spel när de blir spawncampade, fuskare som oneshottar de genom väggar och liknande kommer att betala $10 för att få lira det? Njae, jag tror bestämt de... 22/10 Det är vad de skriver i varje fall, men vem i sin vildaste fantasi kommer att tro att folk köper ett spel när de blir spawncampade, fuskare som oneshottar de genom väggar och liknande kommer att betala $10 för att få lira det? Njae, jag tror bestämt de... 22/10 Jojo, men det här är en noname(!?) ryssfirma som har knackat ihop ett spel(!?) enbart för och fylla egna fickor. Det är inget DayZ, lär knappast heller vara lika stort som DayZ. Man får nog vara nöjd ens om det finns smulor i likhet utav DayZ i spelet. 22/10 Jag tycker det här är en alldelens utmärkt idé (och hör därmed till en minoritet verkar det som). I de bästa stunderna av DayZ var det just investeringen i karaktären som gjorde det så oerhört spännande. Man hade lootat, gömt sig, fajjtats å överlevt i... 22/10 Kan vara den snyggaste explosionen jag sett vid 0:54. Annars låter det hela som ett skämt. De har till & med pre order bonusar. Är detta på riktigt? 21/10 Alla som spelar i mindre än två timmar kan få tillbaka pengarna (p.g.a. steams refund policy) dock så håller jag med dig. 21/10 Blir tråkigt när man till slut är den enda som är kvar i spelet. 21/10 jag tycker det är en bra idé .. man hade verkligen fokuserat .. och blivit mer spännande än ett vanligt fps .. +man slipper bli ägd av 12åringar .. dom lär inte ha råd. ..samt .. urinera på motståndare ..mmm.. finns det tjejer man kan fånga också ? drea... 21/10
Skicka en rättelse