Och ödet vilar i indieutvecklarnas händer.

Knappt fyra år efter premiären har #Sony slutat utveckla spel till Playstation Vita. Man har inga egna spel under utveckling till sin bärbara konsol, utan de egna utvecklarna satsar fullt ut på PS4 och för Vitans del står hoppet till tredjepartsutvecklare.

Det förklarade SCE:s senior vice president Masayasu Ito för 4Gamer nyligen, skriver Dualshockers som också bjussar på en engelsk översättning.

För närvarande har inga förstapartsstudior några titlar under utveckling för PS Vita. Eftersom tredjepartsutvecklare jobbar väldigt hårt med PS Vita är SCE:s strategi att fokusera på PS4, vilket är en ny plattform.

Hoppet för PS Vita står alltså till indie- och tredjepartsutvecklare – en framtid du kanske inte ska satsa några större pengar i. Å andra sidan kan du spela en hel del PS4- och PS3-spel via strömningsfunktionen, och #Minecraft finns till Vita sen ett år tillbaka, så än kan det finnas lite liv kvar i konsolen.

Någon skulle alltså köpa VITA för att Sony slutar tillverka spel? För det är vad nyheten skriver om. 29/10 Kör mycket ps1 klassiker på min vita. Kalas bra på bussen eller flyget! 27/10 Ultimate Marvel vs Capcom 3 finns ju på VITA och det är ju ett kompetent spel som passar enheten. 27/10 Ja det tror inte jag heller. Men folk kan köpa den pågrund av den här nyheten det var dom jag ville uppmärksamma. Jag bryr mej mycket lite av vad Tomas gör och inte gör. 26/10 Med tanke på Sonys återkommande reor så finns det nästan alltid något nytt att spela på Vitan för en spottstyver, klarade nyss Nidhogg och kör nu The Bridge. Bägge är perfekta på Vitan f ö... 26/10 Körde wasteland 2 på vitan via remoteplay igår. Fungerade kanon, samt soft att sitta i köket med morgonkaffe och bygga ett party eller något sådant. Grym funktion. 26/10 Tror inte Tomas ligger i någon hörn och gråter för att youtube inte funkar på Vitan och han råkat välja en bild på en PS Vita från den tiden det funkade. 26/10 Det är tråkigt så klart men å andra sidan har ju inte Sony släppt något till Vitan sedan Tearaway och konsolen har dödsförklarats vid en handfull tillfällen vid det här laget men likt förbaskat är den kvar. Det förekommer för övrigt visst "större" relea... 26/10 3ds en har ju sålt väldigt bra endå. Äger bara en Vita men det är vad jag har hört. Det finns föresten inte mer en ca 5 ps3 spel man kan köra på den väll? Och bilden är också fel Youtube appen funkar inte längre. Annars så tycker jag att Vitan kommer... 26/10 Smarphones har tagit över bärbara konsoler och det inser både Sony och Nintendo nu. Sony kommer helt sluta med bärbara konsoler och nintendo ser ut att bygga in sin senaste bärbara med självaste konsolen och släppa spel till smartphones. 26/10
Skicka en rättelse