Om du fick modernisera vilket spel du vill från spelhistorien, vilket skulle du välja?

I veckan gjorde #Microsoft det möjligt att spela drygt hundra Xbox 360-spel på Xbox One. Gesten uppskattas stort av spelarna, och det understryker budskapet från samlarutgåvor, emulatorvurm och #Gog.com – spel behöver inte vara nya för att uppskattas av gamers.

Många gamla godingar har genom åren förärats modern form. Men några hade mått bättre av att stanna kvar i minnet, medan andra inte ens getts chansen att visa sin storhet i en ny tid, på nya plattformar.

Det föder ämet för helgens diskussion – vilket gammalt spel vill du se i modern skepnad?

Nån som vill modernisera och sprida det här?

Det kan vara spel som redan släppts igen, som du vill se helt moderniserade. Det kan också vara spel som aldrig fått chansen. Motivera ditt val i kommentarerna!

Det händer något, men jag vet inte vad. http://blog.themidwinterreport.com/in-his-heart-stark-knew-it-wasnt-if-but-when/ 03/12 Ärligt? Haha hur fan kunde jag fått för mig att hela var färdigt? Hade för mig jag läste för ett bra tag sen att det var släppt, som i färdigt, då beta eller alpha funnits tillgängligt för allmänheten sedan innan den artikeln :-P. Nåja man kan ju inte... 19/11 Ultima Online och Quake 16/11 Omåttligt spänd på hur TUROK-Remaster'na kommer bli! Hörde för ett tag sedan att de var på G till PC så det ska bli fantastiskt kul att ÄNTLIGEN kunna få köra dem utan de katastrofala oflytet som åtminstone Seeds Of Evil hade. Nu kanske man till och med... 16/11 Terra Nova - Strike Force Centauri Outcast Wings Ports of Call Stunt Car Racer Glider Raider Turbo Esprit Alundra RC Pro Am Oni Super Cars 2 En del av dessa har ju även getts mer eller mindre kärleksfulla reboots eller uppfräschningar, och misslyckade... 16/11 Detta tänker jag på säkert en gång i veckan, sjukt bra spel som gått under radarn och glömts bort för snabbt. Rune förtjänar en remake/reboot! 16/11 Hela spelet är inte klart. Man kan bara spela hallvvägs, så jag väntar tills hela är klart innan jag börjar med det. 16/11 Har inte black mesa släppts redan? Eller har jag drömt? 16/11 Ett helt nytt Shadow of the Colossus för denna generation vore inte dumt. Samt ser jag fram mot Black Mesa, remaken av Half-Life 1. 16/11 Mafia 1. Min första spelförälskelse. Storyn är fängslande. Tyvärr känns spelet numera 'dött' pga den otroligt stora världen men utan nån större möjlighet med interaktion, alltså ingen sandlåda. Och grafiken är numera hopplöst efter. Klockren spelremake... 16/11
Skicka en rättelse