I morgon har #Star Wars: Battlefront Sverigepremiär. Om det faller sig så illa att du blir missnöjd med #Dices och #EA:s tolkning av Star Wars-sagan behöver du inte deppa ihop – det lär komma fler Battlefront-spel.

EA har sedan något år tillbaka rätt att använda varumärket Star Wars i nästan tio års tid, en licens man planerar att använda fullt ut. EA:s finanschef Blake Jorgensen redogjorde för planerna på mässan UBS Global Technology Conference i San Francisco häromdagen, och Gamespot återger hans tankar.

Vi gjorde ett licensavtal med Disney för några år sen, och det när nästan tio år långt. Spelet som kommer ut i morgon [Star Wars: Battlefront, reds. anm.] är ett klassiskt first person shooter-spel. Vårt mål är att göra fler Battlefront-spel i framtiden, liksom andra sorters spel på temat Star Wars, både mobila som på konsol och pc. Det är en enorm möjlighet för oss.

För ett par år sen sa EA att man satt flera högt aktade studior på att koda Star Wars-spel, t.ex. #Visceral Games (#Dead Space) och #Bioware (#Mass Effect). Återstår att se om någon får äran att skaka liv i #Star Wars 1313.

Star Wars: Battlefront släpptes i Nordamerika och Sydkorea i går, och har premiär här i morgon. FZ recensionsspelade hos Dice förra veckan, och den första recensionsdelen har du här. Vi valde att vänta med att sätta betyg tills vi kunnat testa spelet live och på pc, och vår avslutande recension – med betyg – läser du senast på fredag.