För det gör EA.

I morgon har #Star Wars: Battlefront Sverigepremiär. Om det faller sig så illa att du blir missnöjd med #Dices och #EA:s tolkning av Star Wars-sagan behöver du inte deppa ihop – det lär komma fler Battlefront-spel.

EA har sedan något år tillbaka rätt att använda varumärket Star Wars i nästan tio års tid, en licens man planerar att använda fullt ut. EA:s finanschef Blake Jorgensen redogjorde för planerna på mässan UBS Global Technology Conference i San Francisco häromdagen, och Gamespot återger hans tankar.

Vi gjorde ett licensavtal med Disney för några år sen, och det när nästan tio år långt. Spelet som kommer ut i morgon [Star Wars: Battlefront, reds. anm.] är ett klassiskt first person shooter-spel. Vårt mål är att göra fler Battlefront-spel i framtiden, liksom andra sorters spel på temat Star Wars, både mobila som på konsol och pc. Det är en enorm möjlighet för oss.

För ett par år sen sa EA att man satt flera högt aktade studior på att koda Star Wars-spel, t.ex. #Visceral Games (#Dead Space) och #Bioware (#Mass Effect). Återstår att se om någon får äran att skaka liv i #Star Wars 1313.

Star Wars: Battlefront släpptes i Nordamerika och Sydkorea i går, och har premiär här i morgon. FZ recensionsspelade hos Dice förra veckan, och den första recensionsdelen har du här. Vi valde att vänta med att sätta betyg tills vi kunnat testa spelet live och på pc, och vår avslutande recension – med betyg – läser du senast på fredag.

Det man hört just nu från vänner mm mer så verkar det inte bli ett köp. Just för tillfället blir det att vänta. 19/11 Om du tycker att kalla folk för dumma i huvudet är helt sjukt så vet jag fan inte vad för naiv tillvaro du lever i. Folk är dumma i huvudet, deal with it. Vad som gör att man tycker vissa är dumma i huvudet är upp till en själv. Att varje år böja sig... 19/11 Jo, för det har ju regnat Star Wars spel de senaste åren, så är det. Gör det? Jag betalade 360:- .... 19/11 Älskar nya BF. Så jäkla kul spel. Kommer spela det massor ett bra tag framöver. Ser sen fram emot fler SW-spel från EA och hoppas verkligen på ett klassiskt singeplayer-spel alá Dark Forces. 19/11 Det är inte ovanligt att shaqattack beter sig odrägligt här, vi flertalet otrevliga typer som också ifrågasätter då man ställer en helt vanlig fråga 19/11 Fö så har jag inte testat nya battlefront. Vet ej om jag kommer, har varken PC eller konsol för tillfället, käns lite dumt och köpa det för ett spel. Kanske får för stort sug efter sw filmen, eller efter provat det hos en kompis. 19/11 För att vara "glorious master race" så är folk jävligt otrevliga. Hade för mig att "gudar" va hyfsat snälla mot sitt folk.... Antar de står längst ner på totempålen ändå... Att kalla folk för dumma i huvudet för ett jävla spel är ju sjukt...Kanske borde... 19/11 Ett nytt RTS eller uppföljare på Star Wars: Empire at war? :D 19/11 Räkna in mig med, jag var sugen först när spelet blir billigare. Men ju längre tiden gått så har jag känt att jag vette fan om jag ens vill köpa det över huvud taget, betan var helt ok men det var mycket som fattades bara där kände jag känns mer värt... 19/11 Spaceballs 2 confirmed! ;) 18/11
Skicka en rättelse