Det har det visserligen varit rätt länge, men nu håller även Microsoft med.

Kommer du ihåg Internet Explorer? Det var den där webbläsaren som en gång i internets barndom kändes rapp och fräsch, men som under stora delar av de senaste 10-15 åren mest inneburit huvudvärk och tandagnissel.

Hursomhelst, om du fortfarande har en äldre version i din dator är det hög tid att överge den, eller åtminstone uppgradera till den senaste versionen, IE 11. Tisdag den 12 januari upphör nämligen supporten för Internet Explorer 8, 9 och 10, och varken säkerhet eller något annat kommer uppdateras i de gamla programmen.

Om du fortsätter köra Internet Explorer är det version 11 som gäller.

Bland FZ-besökarna kör drygt 2 procent Internet Explorer, vilket är marginellt mer än Windows 10-browsern Microsoft Edge. Populärast är Chrome, följt av Safari på andra plats (!) och Firefox på plats tre.

Jag har använt Chrome i åratal, men det funkar inte bra med FZ av någon anledning. 11/01 Övergav FF för Chrome när det led som mest av minnesproblem för några år sedan. Övergav Chrome sedan för FF igen när problemet bara vart värre och värre i Chrome också. Numera kör jag PaleMoon istället som levererar samt Firefox som backup. 10/01 Vid begynnelsen.. Eller runt -97 då var det Netscape som gällde. Det höll i sig i många år! Sen testade jag Opera. För att slutligen vara Firefox trogen! Det må sluka en del minne.. Det har haft tider av instabilitet.. Men så jäkla vanetrogen man är.... 10/01 +1 :) 09/01 Jag kör Chrome sedan den var i beta men faktum är att inte den heller längre känns alls så snabb och fräsch som den gjorde när den var ny. 09/01 Sitter med Explorer. Tycker inte den är så dålig..visst den kan hänga sig nån gång i veckan men startar snabbt upp sidorna man hade uppe igen. Det är väl av gammal vana jag använder Explorer. Känns jobbigt att lära sig en ny webbläsare..Men byter väl... 09/01 Safari är en enormt dåligt utvecklad webbläsare, kallas för den nya i.e. 09/01 Har kört IE sedan slutet av 90-talet och gör det än av gammal vana. Men visst använder jag Chrome ibland också då det finns rätt många sidor som fungerar dåligt eller inte alls i IE. 09/01 En bättre fråga är nog varför man skulle skaffa en Chrome app när man redan har Safari som funkar problemfritt? 09/01 Jag körde Firefox Nightly i -många- år förut, men bytte till Chrome/Win7 för ca 3 år sedan; primärt för att den är så mycket snabbare i GUI, surfing och WebGL. Det är trist att ge surfhistorik till Google, men det är ungefär 5 siter för min del heh...... 09/01
Skicka en rättelse