Internet Archive är en samlingsplats för bevarande av kultur med miljontals böcker, filmer, musik och spel. Vi har tidigare rapporterat om deras imponerande samling med tusentals MS-DOS-klassiker. Nu utökar de sortimentet med över 1000 spel från Windows 3.1-eran.

Dåtidens indiescen gick många gånger ut på att man fick spela någon bana ur ett spel, varpå man blev uppmanad att snigelposta utvecklaren pengar för att få resten av upplevelsen. Shareware kallades konceptet, och många sådana spel finns i samlingen. Det får dock även plats några gamla hederliga klassiker som #The Even More Incredible Machine, #Sim Earth och #American Civil War: From Sumter to Appomattox.

Till arkivet!

Protostar: War on the Frontier ^^ Ett av mina första spel till min första PC. Vilken kärlek jag känner just nu :) Har försökt komma på vad spelet hette i många år men jag kunde inte komma på det. Nu såg jag det i denna lista och skaffade ner det till... 15/02 Bara milt irriterande att länken gick till träffsida nr 2, höll ju på att missa Skifree! 15/02 Dock fick PC ordning på saker och ting och blev många gånger bättre än konsoler. Men det var försent då konsolerna hade ett för hårt grepp om marknaden och stackars PC, trots sina många fördelar, får kippa efter andan :( Men än ger vi inte upp! 15/02 Man blir ju inte lite sugen. Vi hade aldrig 3.1, men morfar hade (har) och jag gillade det skarpt. 15/02 Spelen var bättre på Amigan under Win 3.1 eran. Sorry. :) 14/02 Tänker precis skriva om turboknappen, det var tider det! ;) Liero var förövrigt sjukt kul! Vilken nostalgi! :) 14/02 Då fick man trycka på turbo-knappen så det gick långsammare :) 14/02 Vilken skräck det var på den tiden, krashade ju alltid med jämna mellanrum ha överhettning osv. Tacka gudarna för konsolernas intåg, då blev det ordning på torpet. 14/02 DOS var ju den primära plattformen för spel ganska länge, Windows 3.1 var inte mer än ett grafiskt gränssnitt till DOS och detsamma gällde Windows 95 vad spel beträffar. Det var först lite efter att Windows 98 släpptes och Direct X började suga lite min... 14/02 Såg dock att det fanns, men körde rätt långsamt tyvärr. Finns iof att ladda ner gratis från liero.be. 14/02
Skicka en rättelse