Mega Man-skaparen Keiji Inafune lyckades crowdfunda #Mighty No. 9. Titeln kan i korthet beskrivas som Mega Man utan Mega Man, och riktar sig till en publik som gillar japanska actionspel från förr. Med tanke på den estetiska inriktningen bör man även gilla anime för att uppskatta spelet. Något som rimmar ganska illa med ett skämt i en färsk trailer.

"Make the bad guys cry like an anime fan on prom night", uppmanar den stöddiga berättarrösten, vilket har bidragit till att generera en hel del tummar ner och syrliga kommentarer från fans på Youtube. I övrigt huserar en hel del tveksamma lustigheter i klippet, men den som är intresserad av spelet kan i alla fall glädjas över mer gameplay.

Mighty No. 9 släpps till ett helt lass olika format den 24 juni.

Dessutom bannade deras community manager backers från forumet om de var involverade på "fel" sida i GamerGate-kontroversen (de bannade hade alltså inte pratat om GamerGate på backer-forumet, utan på Twitter och Reddit och andra ställen). 29/05 Kassa skämt aside så är trailern överlag riktigt usel, spelet i sig ser inget vidare ut heller, har lirat den senaste backer betan som dom skickade ut till alla backers oavsett tier och det gav inte mersmak direkt. 26/05 Blir man speciellt förolämpad av denna så bör man spänna av lite kan jag tycka. Sen är den dock jävligt inte rolig bara. 26/05 Har de aldrig hört talas om AA? Bilden där uppe högst upp i artikeln ser förövrigt bättre ut än vad spelet gör. :P Dålig trailer dock. 26/05 Jag kollar inte på anime och förstår heller inte skämtet så vi sitter nog i samma båt. Hursomhelst har jag lirat nästan alla MegaMan på NES/SNES och längtar efter en HD MegaMan så lär nog skaffa detta trots alla missöden osv. 26/05 Jag bryr jag mig inte om spelet men jag gissar på att detta med förolämpning hänger ihop med att spelet aldrig blir klart och att de har lovat en del som inte verkar bli av. Som jag har förstått det så har de varit riktigt dålig med att kommunicera med... 26/05 Älskar anime kommentaren var ett skämt som jag garvade åt. Så jag blev inte förolämpad. Däremot man har väntat på spelet ganska länge nu men såg inte så kul ut så blir nog inget köp från min sida. Väntar heller på recensionen av denna från FZ så man får... 26/05 I certainly do not like awesome things that are awesome. Inte heller urvattnade humoristiska grepp. Fan vad omodern den typen av humor blev just precis nu, kände jag. 26/05 Såg riktigt trevligt ut så det blev ett köp. Får hoppas spelet är bra nu bara. 26/05 jag blir förolämpad för att folk är dumma nog att bli förolämpad trailern 26/05
Skicka en rättelse