Efter en period av smärre nyhetstorka är det äntligen dags för E3 att slå upp portarna på vid gavel och ge oss senaste nytt om framtidens spel. Själva mässan pågår mellan 14-16 juni, men dessförinnan kliver några av branschens största utgivare och utvecklare upp på scenen med traditionsenliga presentationer.

Först ut är #EA, som tekniskt sett inte medverkar alls under själva E3-kalaset. De kör dock ett eget evenemang som heter EA Play mellan 12-14 juni, så skillnaden för oss som följer spektaklet hemifrån bör bli minimal. En livesändning blir det precis som vanligt, närmare bestämt klockan 22.00 den 12 juni.

FZ kommer även befinna sig på plats i Los Angeles och bevaka hela evenemanget. Förutom att se sändningen live här på sajten så kan du alltså räkna med intryck direkt från golvet. Men vad kan vi förvänta oss av EA Play? Nedan sammanställer vi en lista över vad vi vet, sådant vi tror och grejer vi hoppas få se.

  • För första gången kommer vi få se gameplay från #Battlefield 1. Detta i form av ett storslag med 64 spelare. Community-spelarna NOOB och StoneMountain64 kommer leda varsitt lag till ära och rikedom eller svidande nederlag. Kända youtubare och streamers ska liva upp stämningen under matchen, men det är förstås själva spelet vi är mest intresserade av.

  • #Titanfall 2 ska dyka upp i någon form. Frågan är hur mycket vi får se? Eftersom science fiction-pangaren ska lanseras innan året är slut så tycker vi att en rejäl skopa gameplay är på sin plats.

  • #Mass Effect: Andromeda släpps som tidigast första kvartalet 2017, men EA och Bioware har trots det lovat att någon form av nyhet kring spelet ska avslöjas under evenemanget. Vi håller förstås tummarna för en ordentlig titt på själva spelet.

  • Vi kan förmodligen räkna med att någon ny expansion till #The Sims 4 utannonseras.

  • Uppföljaren till #Star Wars: Battlefront ska släppas redan 2017, men det vill mycket till för att vi ska få en glimt av det redan nu. Dice är ännu inte klara med förra årets Battlefront och en mer realistisk förhoppning är att de berättar mer om Bespin-tillägget som landar i sommar.

Än vet vi inte mycket om Mass Effect: Andromeda, men det ska det bli ändring på!

  • Apropå Star Wars så jobbar även #Titanfall-utveckarna #Respawn Entertainment på ett spel baserat på varumärket. Just nu vet vi inte mycket mer om projektet än att det rör sig om ett actionspel i tredjepersonsvy, och att #God of War III-regissören Stig Asmussen är med på tåget. Det är förmodligen alldeles för tidigt i utvecklingen för att de ska kunna visa något konkret, men hoppas gör vi ändå.

  • Det är redan klart att norrländska mysspelet #Unravel får en uppföljare. Får vi måhända ett första smakprov från Yarnys nästa äventyr?

  • Spridda betygsskurar regnade över Battlefield-avstickaren #Hardline. Trots att de samstämmiga lovsångerna uteblev så fanns det ändå en del positiva aspekter i den ösiga lättviktstolkningen av Battlefield, så vi sätter oss inte på tvären om en uppföljare avtäcks under evenemanget.

  • Under GDC-mässan tidigare i år så spatserade Biowares Alistair McNally runt med en t-shirt föreställande företagets nästa varumärke. Dessvärre var det ingen som noterade denna sluga läcka och vi vet därför inte alls vad det handlar om. Förutom att det är ett nytt varumärke, då. Förhoppningsvis är de villiga att göra en ordentlig utannonsering på söndag.

Gillade Titanfall så ser fram emot en uppföljare. Alltid kul med snabb action. BF1 ska bli väldigt intressant. Har stora förhoppningar. 09/06 endast titanfall 2 som är tilltalande för mig, hade riktigt roligt i första, synd att det tappat så många spelare :/ 08/06 "Battlefield 1" är ett dåligt skämt (BF call of duties vore en mer passande titel), Titanfall 2 är en uppföljare till ett mediokert spel, Andromeda är det enda spelet EA har att visa upp, det enda "nya" spelet. Utbudet av spel blir sämre varje år,, elle... 07/06 Ja jag googlade lite efter mitt förra inlägg och kom fram till samma slutsats. Blir intressant att se på vilket sätt frostbite kan förändra fifa 17 till att börja med iaf. 07/06 Fy fan va jag vill ha det! Lär väl inte hända (än) tyvärr. Abstinensen och desperationen är så stor att jag t o m skulle kunna tänka mig dead space 1-3 remastered. 07/06 Ny Star Wars titel i 3rd person? Ja tack 07/06 Av det jag sett på nätet så verkar det som att NHL 17 kör vidare i Ignite, och att Frostbite-debuten blir i NHL 18. Dock andrahandskällor och jag hittar inget officiellt, så bäst är nog att hålla ögon och öron öppna under presentationen. 07/06 Tycker Dead Space (4) lyser med sin frånvaro. 07/06 Om uppföljaren till Star Wars: Battlefront innehåller någon sorts Single/Coop-Kampanj, då kan det bli intressant, men är det bara samma som tidigare så blir det att stå över, trots att jag älskar Star Wars. 07/06 Andromeda och Madden 17 ser jag mest fram emot :) 07/06
Skicka en rättelse