#Ubisoft har gjort det relativt enkelt för oss att sia om deras E3-prentation som går av stapeln den 13 juni klockan 22.00. Det var nämligen inte länge sedan de skickade ut ett pressmeddelande med en lista över vad som kommer visas. Ubisoft är dock ofta bra på att krydda sina evenemang med trevliga överraskningar, så helt säkra på innehållet kan vi inte vara. Här är det vi vet, tror och hoppas på.

 • #Watch Dogs 2 avtäcktes officiellt igår. Det blev en del snack om den nya staden San Francisco och nya protagonisten Marcus, men de skrapade förstås bara på ytan av vad det nya hackeräventyret bär med sig. På presentationen räknar vi med en ordentlig titt på gameplay – spelet ska ju trots allt släppas den 15 november.

 • Här på FZ gillar vi riddarslaskaren #Chivalry: Medieval Warfare. Därför är det synnerligen enkelt för våra hypemätare att maximeras inför tanken på vad #For Honor kan bli med rätt utvecklarkärlek och omsorg. Visserligen handlar det bara om fyra mot fyra-bataljer, men förhoppningsvis väger de många ai-kontrollerade krigarna upp och gör kriget till en mäktig upplevelse. Eftersom informationen kring spelet hittills har varit ganska sparsam så hoppas vi på en rejäl djupdykning i renodlade spelsekvenser.

 • #Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands visades nyligen upp i en ny trailer. Vilket verkligen var på tiden: senast vi såg något från spelet var på E3-mässan förra året. Spelet bjuder på en öppen värld där man ränner runt och skjuter ihjäl knarklangare. På ett ungefär. Wildlands ska släppas i år och vi behöver helt klart mer information för att bilda oss en mer balanserad uppfattning.

 • Efter ett par buggfyllda lanseringar släpps inte längre ett nytt #Assassin’s Creed varje år. Därför får vi vänta på nästa inkarnation till 2017, vilket med största sannolikhet innebär att det inte avtäcks något Assassin’s Creed från huvudserien under presentationen. Däremot kan de kanske visa upp någon av sina avstickare.

Beyond Good and Evil 2 är ständigt med på de här listorna.

 • #Beyond Good & Evil 2 är spelet som alltid hamnar på de här “inför E3”-listorna, och varje år blir vi lika besvikna när det inte sägs ett knyst om det. Men skam den som ger sig! I vanlig ordning hoppas vi på ett rejält avtäckande av uppföljaren till det egensinniga äventyret #Beyond Good & Evil.

 • #Rayman Legends var ett riktigt bra lir som bevisade att man inte behöver vara en italiensk rörmokare för att vara en fena på plattformshoppande. Problemet är att det släpptes 2013 – för en halv evighet sedan! Ett nytt, ordentligt och färglatt spel med den armlösa fransosen står högt upp på önskelistan.

 • #Valiant Hearts: The Great War bör kanske inte få någon upprätt uppföljare, då själva storyn klarades av inom ramarna för det hjärtskärande spelet. Däremot får Ubisoft gärna göra någonting i samma stil och vidareutveckla det trevliga konceptet med lagom krångliga pussel och berättande i UbiArt-motorn.

 • Ubisoft gillar VR och har börjat fingra på tekniken på allvar. Med Oculus Rift och HTC Vive ute på marknaden, och Playstation VR hack i häl senare i år, så är det på sin plats att visa mer om arbetet med de virtuella världarna. Räkna med att de kommer demonstrera de redan utannonserade titlarna #Eagle Flight och #Werewolves Within. Företaget har även bekräftat att de kommer visa upp två helt nya VR-lir under spelmässan.

 • Precis som med Rayman var det längre sedan vi kunde lägga vantarna på ett nytt Splinter Cell-spel. Det senaste tillskottet, #Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, släpptes 2013. Kan ett nytt avslöjande vara på gång?

 • #South Park: The Fractured but Whole utvecklas inte av #Obsidian Entertainment (som låg bakom #South Park: The Stick of Truth). Istället är det Ubisofts San Francisco-studio som ligger bakom det förmodat helgalna rollspelet med Cartman och gänget. South Park-skaparna Trey Parker och Matt Stone ville aldrig mer återvända till spelbranschen efter arbetet med The Stick of Truth, men nu är de ändå här igen och arbetar för fullt med spelet. Förra året fick vi ett hastigt avtäckande, den här gången är det förhoppningsvis dags för mer matig information.

 • Ubisoft brukar som sagt avslöja något helt nytt på sina E3-presentationer. Enligt en finansiell rapport blir det inget undantag i år: ett nytt AAA-varumärke med “stor potential” och “digital live services” ska avtäckas. Eftersom det handlar om något helt nytt är det svårt att spekulera i vad det kan handla om. Vi får helt enkelt vänta och se.

Skicka en rättelse