"Var och en av dessa solar har ett eget solsystem, med planetstora planeter kretsande omkring sig."

Så sa Sean Murray om storleken på planeterna i #No Man's Sky under den här visningen på E3-mässan förra året. Några veckor efter att spelet släpptes har flera av Murrays uttalanden om spelet visa sig ha svajig koppling till verkligheten, och följaktligen har någon bestämt sig för att testa hur stora planeterna faktiskt är.

Youtube-nicket TheyCallMeConnor beslutade sig för att helt sonika tar en frisk promenad runt en av planeterna. Och stora är de, så stora att personen gav upp halvvägs. Det tog 11 timmar och 50 minuter, så uppskattningsvis är planeten ett dygns promenad i storlek.

Räknedags: vi vet inte hur snabbt No Man's Sky-karaktären rör sig framåt, men i verkliga livet är 6 kilometer i timmen en anständig snitthastighet för en rask promenad. Med det tempot skulle planeten i Connors experiment ha varit ungefär 14,4 mil i omkrets (6 km/h gånger 24 timmar = 144 km). Det är samma avstånd som mellan Malmö och Laholm, aningen längre än mellan Piteå och Skellefteå, eller Uppsala-Stockholm tur och retur.

Som jämförelse är vår jord drygt 4 000 mil i omkrets, och med promenadtempot 6 km/h skulle det ta ungefär 278 dagar att komma runt. Exklusive pauser för mat, sömn och toalettbesök.

Så Murrays definition av "planet-sized planets" är inte helt i fas med verkligheten. Å andra sidan är det tveksamt om No Man's Sky hade blivit roligare om det tog 278 gånger längre att utforska varje planet.

Hela promenixen finns tidskomprimerad i den här filmen.