Jak and Daxter-serien släpps senare i år till Playstation 4 som PS2 Classics. Det innebär 1080p och trophy-stöd, och titlarna som trimmas är Jak and Daxter, Jak 2, Jak 3 och – överraskning! – Jak X: Combat Racing. Racingspinoffen släpptes 2005 till Playstation 2 och har inte förrän nu (eller rättare sagt: snart) varit tillgänglig på något annat format.

Notera: trilogin är inte en port av den som släpptes 2012 till PS3 och PS Vita, då PS4-hårdvaran inte är kompatibel med PS3-mjukvara. Det är i det här fallet antagligen bara bra nyheter. Enligt Eurogamers Digital Foundry finns nämligen potential för att samlingen blir snyggare:

HD-versionen saknade visuella effekter. Skinande metalliska ytor, till exempel, fanns inte kvar. Om du emulerar PS2-originalen och skruvar upp upplösningen till 1080p eller mer bör det se bättre ut än om du nöjde dig med att porta HD-versionerna.

Det är förstås inte Jak 4 men ett utmärkt tillfälle för gamers att gå samman, köpa skiten ur spelen och en gång för alla visa Sony och Naughty Dog att serien borde få en ny chans.