Det är måhända inte Jak 4 men trilogin kan bli ännu snyggare än till PS3 och PS Vita.

Jak and Daxter-serien släpps senare i år till Playstation 4 som PS2 Classics. Det innebär 1080p och trophy-stöd, och titlarna som trimmas är Jak and Daxter, Jak 2, Jak 3 och – överraskning! – Jak X: Combat Racing. Racingspinoffen släpptes 2005 till Playstation 2 och har inte förrän nu (eller rättare sagt: snart) varit tillgänglig på något annat format.

Notera: trilogin är inte en port av den som släpptes 2012 till PS3 och PS Vita, då PS4-hårdvaran inte är kompatibel med PS3-mjukvara. Det är i det här fallet antagligen bara bra nyheter. Enligt Eurogamers Digital Foundry finns nämligen potential för att samlingen blir snyggare:

HD-versionen saknade visuella effekter. Skinande metalliska ytor, till exempel, fanns inte kvar. Om du emulerar PS2-originalen och skruvar upp upplösningen till 1080p eller mer bör det se bättre ut än om du nöjde dig med att porta HD-versionerna.

Det är förstås inte Jak 4 men ett utmärkt tillfälle för gamers att gå samman, köpa skiten ur spelen och en gång för alla visa Sony och Naughty Dog att serien borde få en ny chans.

Skicka en rättelse