It’s alive!!

För den som håller koll på sin spelhistoria kommer kanske ihåg att Sony och Nintendo hade ett kort samarbete med varandra för att skapa en konsol kallad Super NES CD-ROM under sent 80-tal. Frankenstein-projektet skulle mer eller mindre ha ett SNES med kassett ovanpå ett Playstation med CD-inmatning.

Osäkerhet uppstod som ledde till att Nintendo valde att lägga ner projektet, och istället hoppa i säng med Philips. Men det kanske var lika bra. Sony bestämde sig nämligen att fortsätta och behålla namnet som vi idag känner som Playstation.

Vad som hände med prototypen – som idag fått namnet Nintendo Playstation – har varit okänt ända tills den mytiskt dök upp år 2015. Konsolen kunde spela Super Nintendo-kassetter som vanligt-ish, men CD-ROM:en fungerade inte. Tills nu.

I programmet ”The Ben Heck Show” tar fritidshackaren på sig doktorsrocken och får liv i skapelsen (sorgligt nog utan läskigt slott och åskväder). Dessvärre finns det inga officiella spel till enheten, fast tack vare ett livligt community kunde de läsa av arkitekturen och skapa små korta spel som fungerar sådär – men fungerar.

Kolla in hela klippet här eller läs mer om historien.

Skicka en rättelse