Trots ett års tystnad ska Dead Island 2 vara vid liv. Den som lever får se.

Vi tror det när vi ser det – och vi har inte sett minsta livstecken från Dead Island 2 på över ett år. I mars 2016 förkunnade utgivaren Deep Silver att Dead Island 2 fått en ny utvecklare i Sumo Digital.

Sedan dess? Noll, zero, nada – om vi inte räknar med ett nedläggningsrykte i maj 2016. I ett uttalande till Eurogamer berättar dock Deep Silver att allt är väl med spelet.

Dead Island 2 is in development at Sumo Digital, and we are excited by the progress the team are making with Deep Silver's most successful IP. When we are ready to share more information, we will.

Ursprungligen var planen att släppa spelet under våren 2015 men då vi befinner oss i våren 2017 inser både du och jag att det inte blev något med det. Från början låg Yager bakom utvecklingen men under sommaren 2015 gjorde Deep Silver slut med Spec Ops: The Line-studion.

Dying Light lyckades då bra mycket bättre än Dead Island. 08/05 Har spelat ettan och riptide. Inte jättebra spel, ganska obalanserade och fruktansvärt buggiga. Men..... FAAAAAAAN vad kul det är att spela i coop med polarna! btw, deras speltrailers är riktigt underbara. 08/05 Skulle väl säga att det enda Dead island var lite bättre på var loot imo. Om jag inte missminner mig så var det lite mer variation på stats och items där. Annars är Dying Light bättre på alla sätt utan tvekan. 08/05 Första spelet var kul men Riptide blev tradigt fort tyvärr. 08/05 Tänkte invända då Yager är en i mina ögon än mer kompetent utvecklare än Techland, men efter en googling visar det sig att jag har missat att man redan för snart 2 år sedan förflyttat utvecklingen ytterligare än gång. Nuvarande utvecklaren Sumo Digital... 08/05 Tänkte precis säga det. Vem bryr sig om Dead Island 2 i en post-Dying Light-värld? 08/05 Dying Light är ett mycket bättre spel än Dead Island. Att Dead Island 2 skulle blir bättre än Dying Light tvivlar jag på, men inget är omöjligt. Dying LIght gjordes av studion Techland som också gjorde det första Dead Island. 08/05 Jag spelade Dead Island samt Riptide med en polare, det var ganska trevlig underhållning om jag inte missminner mig. 08/05 en spelserie man har svårt att tröttna på enligt mig, och känns som det finns mycket man kan göra bättre som gör att det öka omspelheten och det intressanta i spelet. Får väl la se vad som händer med 2an :) 08/05
Skicka en rättelse