Upp till utvecklarna att välja.

När Bungie gick ut med att Destiny 2 kommer att köras i 30fps på Playstation 4 Pro var det flera som frågade Microsoft på Twitter vad som gäller när spelets körs på den kommande Xbox Scorpio. Särskilt eftersom Bungie inte kommenterade den versionen av spelet.

I ett svar på mikrobloggen framgår det hur som helst att Microsoft inte har några planer på att ställa några utgivningskrav på de spel som utvecklas till den nya plattformen.

Utvecklare är fria att själva välja hur de vill använda Xbox Scorpios kraft för att utveckla sina spel. Vi kommer inte ställa att ställa några krav på bilduppdatering eller grafik.

Detta är inget som bekräftar att Destiny 2 kommer att köras i 60fps på Xbox Scorpio, men Mike Ybarra slår samtidigt ner ryktet att spel som körs online måste använda samma bilduppdatering på båda iterationer av konsolen för att undvika att vissa spelare får orättvisa fördelar.

Nej, det finns inga sådana [begränsningar]. Det är upp till utvecklarna att välja vad de vill göra med sina spel.

Point taken! Men tyvärr är det ju så utvecklingen fungerar inom spelindustrin och generellt när vi pratar PC spelande. En dator som byggs idag kan kännas gammal redan efter 6 månader på marknaden beroende på vad som släpps under de månaderna. Där finns... 23/05 Tror du förväxlar min kritik av bilduppdateringen med spelen som helhet. Tror du får söka med ljus och lykta efter en recension av Shadow of the Colossus där den horribla bilduppdateringen inte nämns, likaså en recension av remastern som inte tar upp... 23/05 Äger båda och kan säga att det inte fungerar så bra. Varken Nioh eller TR håller 60fps (däremot har du 60fps igenom hela demot i TR, dock inte senare i spelet). Däremot sägs det att kommande The Surge ska hålla 60fps i princip konstant. 23/05 Förstår inte riktigt vad du menar dock. Knappt inga spel på tidigare konsol generation hade native 1080p upplösning, vart ju uppskalning precis som 4K på dagens konsoler. 3D-spelen på SNES ? Menar du kult titlar som Starwing & Super Mario World 2: Yoshi... 23/05 Nähä! 23/05 @ANZIKTE: Nej, 60 fps är inte långt borta. Både Tomb Raide och Nioh har ett läge där man väljer "high frame rate" och båda dessa har sagts att det är 60fps som är target. Hur väl det funkar vet jag dock inte, där får jag hänvisa till Google. Men som sag... 22/05 Att utvecklare inte drar sig för att leverera produkter som ser bra ut men knappt går att spela är väl väletablerat sedan förra generationen där 1080p som bekant var det "nya heta". Ett annat exempel är 3D-spelen på SNES eller titlar som Shadow of the... 22/05 Skulle snarare vilja påstå att till skillnad emot spelen på PS4 Pro där utvecklarna är tvingade att ha spelet fullt fungerade på den äldre hårdvaran i PS4an, så kan de helt fritt bestämma själva på Microsofts konsol vad de vill satsa på. Tex, vill de... 22/05 @MEG: jo det tror jag är samma, bara extremt överklockad. ;) 22/05 Jaguar, då kom att tänka på Ataris Jaguar, men det kanske inte är samma? ;) 22/05
Skicka en rättelse