Och denna siffra på bara tre futtiga månader.

Early access och survivalspel är en kombination som fungerar ungefär lika bra som smör och bröd. Playerunknown's Battlegrounds (eller "PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS" som det heter på Steam p.g.a. versaler säljer...?) är inget undantag. Snarare tvärtom.

Battlegrounds släpptes för exakt tre månader sedan, den 23 mars, och redan i början av april rapporterade vi om en miljon sålda ex. Wow! I maj hade det sålt i två miljoner. Superwow! Och nu har det ytterligare en gång fördubblat siffran och är uppe i fyra miljoner. Supermegawow!

Det är ju förstås helt fenomenala siffror för ett spel som knappt har börjat sin early access-karriär. Mer ska det bli: zombieläge, Xbox One och så en färsk patch på det.

Jag har spelat i cirka 300 timmar och det har varit värt vartenda öre men spelet är extremt dåligt optimiserat. Det är alldeless för mycket slumpmässiga händelser i spelet just nu då både spel och servrar kan göra din upplevelse till ett helvete ''även... 25/06 Jag tror det mer sitter i att delar av redaktionen blivit hooked på Battlegrounds och därför rapporterar lite extra om det. De körde ju "lunch-streams" till och med för sjuttsingens. :P 24/06 Borde FZ införa någon form av kvotering hur ofta dom får skriva om ett och samma spel menar du? :'D 24/06 Om det nu bara skulle krävas att ett spel vore populärt för att de skulle skriva om dem så skulle ju det skrivas om Dota och LoL hela tiden. Dock så skriver ju FZ aldrig nästan något om dessa spel, även om det är turneringar och spelas miljoner ibland.... 24/06 Det är ett populärt spel, som är på tapeten just nu. Och det händer mycket med utvecklingen. Samt att killarna och tjejerna på redaktionen tycker det är roligt. Det är härligt att de delar med sig av sin glädje. Man behöver inte klicka på alla nyheter,... 24/06 Det är ett riktigt populärt spel och sist jag kikade så var FZ en väldigt pricksäker spelsajt därav kan jag tänka mig att man rapporterar lite om det. 23/06 Är FZ sponsrad av utvecklarna? Då ni skriver det minsta lilla om spelet. 23/06 Jag har spelat ett par veckor med en kamrat och nerven som nämnts av FZ:as frälsta finns verkligen där. Och som nämnt tidigare i tråden har dom gjort en fullträff. Och jag ser väldigt mycket fram emot kommande uppdateringar! Klart värt ett köp. 23/06 Ska bli jäkligt gött på Xbox! 23/06 Rea på "early access" känns lite underligt och misstänker att det inte är så det är tänkt att modellen ska fungera. 23/06
Skicka en rättelse