Spelarklasserna går i linje med Mike Pondsmiths Cyberpunk 2020.

Efter The Witcher 3 tar sig CD Projekt vidare till en alternativ framtid. Cyberpunk 2077 heter spelet som baseras på det fysiska rollspelet Cyberpunk 2020 av Mike Pondsmith. Pondsmith är rådgivare hos CD Projekt och har berättat lite mer om arbetet i en intervju.

Där framgår det bland annat att spelarklasserna från Cyberpunk 2020 finns med i det nya spelet, och att vi förmodligen kommer gilla hur de implementerats. Och man får nog säga att klasserna känns ganska unika och intressanta. Eller vad sägs om "rockerboys", rockstjärnor som använder sin musik och karisma för att slåss mot överheten? Annars finns alltid nomaderna – arbetslösa företagsfolk som bildat farliga gäng. På listan över inte fullt lika spektakulära klasser finns hackare och journalister.

Det mesta kring Cyberpunk 2077 är fortfarande höjt i dunkel. Vi vet att det inte släpps i år, vilket är ganska logiskt med tanke på att vi inte fått se ens en glimt av gameplay. Istället får vi nöja oss med teaser-klippet en gång till:

Via Pcgamesn

Music is the weapon! 19/07 Deus Ex Human Revolution och Mankind Divided är väl det närmsta vi kan komma idag. 19/07 Oooh... Jag fick lite schysta bilder i huvudet av din beskrivning. CD Project Red kommer leverera. Finns inget annat på kartan.! 17/07 CDPR började ju om från början efter 2 år. Inte konstigt att det tar tid. 17/07 @CARTMAN: Jag kan inte hitta något open world spel med cyberpunk som tema(Far Cry 3: Blood Dragon är kanske undantaget). men inget som liknar Blade Runner filmen vad jag vet. Och det lär nog bli en stor utmaning då utvecklarna måste skapa allt från grun... 17/07 Ok. Då förstår jag. Tack för ett bra svar. Efter att ha klarat The Witcher 3 två gånger nu, så blir detta en fantastisk kommande upplevelse att ta sig an. Utan tvekan. Ska bli jäkligt intressant att få ett Witcher 3; öppen värld fast i ett spännande sci... 17/07 Finns bara en teaser till spelet, och det är den som FZ har länkat. Antagligen ett sätt för att pitcha spelet för att visa att de jobbar på just Cyberpunk 2077. Finns absolut inget annat än det klippet och några bakgrundsbilder på deras hemsida. Mike... 17/07 Sluta dundra ut en massa obegripliga teaser trailers som de lagt ner viktig-dyrbar tid på, utan sparka igång utvecklingen och släpp det kommande mästerverket/spelet. 17/07 Hade varit väldigt trevligt om de kan börja presentera spelet senare i höst, med tanke på att Blade Runner 2049 släpps då. Tänkte att det kan bli lite mer intresse för genren i och med filmen (förutsatt att den inte suger förstås). Kom precis ny trailer... 17/07 Enda spelet jag känner lite hype över för tillfället. 17/07
Skicka en rättelse