Nya fiender, fler händelser och mysterier att nysta i.

Dying Light släpptes 2015 och fick stabila betyg men inte trodde jag att vi skulle sitta här två och ett halvt år senare och prata om gratis DLC härifrån till sommaren 2018. Men ändå – här är vi. Gissningsvis har utmärkta Dying Light: The Following ett levande dött finger med i spelet.

Vi har tidigare berättat att tio paket ska släppas inom de kommande tolv månaderna, gratis till alla format. Nu är Techland redo att prata mer om vad det innebär konkret. (DLC är trots allt ett brett begrepp.) Enligt producenten Tymon Smektala får vi nya, knepigare fiender, fler händelser i spelet, mysterier att nysta i och "mycket, mycket mer". Det så kallade DLC #0 släpps snart med nya fiender och blir en aptitretare, så ska man vara petig får vi elva gratis DLC-paket.

Här ser man vad en studios stöd för spelet kan göra. Dying Light var ingen dundersuccé (700 000 spelare per vecka då) men tack vare studions support har spelet fortsatt att frodas (500 000 spelare nu). Techland har ett openworld-rollspel på gång, men förmodligen även Dying Light 2.

Skicka en rättelse