Inte den första BF1942-försköningen, men en av de mer högupplösta.

Nästa vecka fyller Battlefield 1942 15 år, och med handen på hjärtat är det svårt att hävda att utseendet håller än. Men bättring är på väg: modden Battlefield 1942 Remaster (notera: en mod, inte ett officiellt släpp) gör Dices stilbildande lagkrigare mer kompatibel med nutida ögon. Det åstadkoms med hjälp av högupplösta texturer, högre detaljrikedom, Reshade-stöd med mera, och tanken är att allting ska fungera i multiplayer. Det (ofärdiga) resultatet ser du i videon högst upp.

Features:

New textures, up to 4096x4096 resolution.
New particle effects (dust, smoke, explosion, etc)
New water effects
New higher resolution reflections on some objects.
Higher quality LOD
New skybox (upscaled for now + minor tweaks)

New, more detailed shadows on most objects.
Advanced shaders thanks to ReShade.

Utvecklaren säger inget om när modden kan tänkas vara färdig, men enligt DSO Gaming ska en tidig version dyka upp i november och hela paketet vara redo någon gång nästa år. Mer info på moddb.com.

Kommer ändå inte finnas servers att lira det på. Eller jo kanske nån med 0/64 spelare på 15/09 När och vart skrev jag att man ska undvika HD-modifikationer till gamla spel? Jag frågade bara varför sådana modifikationer ens existerar. Jag är en person som föredrar enorma nostalgitrippar hos gamla speltitlar, framför förskönad grafik till dessa.... 12/09 Någon gör HD moddar, gratis, så att gamla spel ska se snygga ut på moderna skärmar. Du föreslår att undvika dessa gratis moddar och köpa en begagnad extra skärm istället. Vilken genomtänkt kommentar... 12/09 Kanske är för att jag kollade på en mobil, men såg ingen enorm skillnad. Men jäklar vad man saknar modden Silent Heroes! 12/09 Ajdå. Tråkigt :( Men då är det ju bara att skaffa en gammal skärm och spela på då :P Äldre skärmar kostar ju bara några hundralappar nu för tiden, om ens det (begagnade alltså). Men då förstår jag i alla fall varför HD-texturer läggs till i gamla spel. 12/09 För vissa av oss så är lågupplösta texturer faktist väldigt jobbigt för ögonen, och det blir mer och mer ett problem allt eftersom upplösningen blir högre på bildskärmar. 12/09 Ser inte vitsen med att försköna gamla speltitlar. Är folk nu för tiden så realismkåta? Varför? Vad är vitsen med att det ska se snyggt ut? Är det inte spelet i sig som gör spelet roligt? 12/09 När alla samtidigt försökte ta det feta bombplanet i början av El Alamein! XD Ahhh good ol´ times! 12/09 när man försökte titta under skärmen när man flög flygplan hahaha. goa tider 12/09 Battlefield 1942 var aldrig riktigt min grej, men vad som fick mig att spela det så fruktansvärt mycket var modden Desert Combat. Helvete vad mycket kul jag hade med det; särskilt att lära mig flyga helikoptrarna. Barndomsminnen för min del. ;) 12/09
Skicka en rättelse