Thrash metal-bandet Megadeth ämnar göra spel av sin långa musikkarriär. Det avslöjade frontmannen Dave Mustaine under ett framträdande på New York-börsen i fredags, skriver Loudwire.

I slutet av en intervju (se nedan) säger Mustaine att man tänker göra ett spel som baseras på bandets långa historia (de bildades 1983). Mustaine säger att man kommer använda "massa riff som aldrig använts". Vilken sorts spel det rör sig om är däremot höljt i dunkel.

Det här är långtifrån första gången musiker i den hårda skolan medverkar i spel. En viss vårtprydd basist har hedrat spel som Motörhead (släppt till Amiga och Atari ST 1992), Scarface och Brütal Legend med sin närvaro. Andra hårt rockande spel är bland annat Iron Maiden: Ed Hunter (1999), Kiss: Psycho Circus: The Nightmare Child (2000) och tvåhundra Guitar Hero- och Rock Band-titlar.

Dave Mustaine bildade Megadeth 1983, efter att ha sparkats från Metallica där han var en del av den första medlemsuppsättningen. Megadeth första skiva, "Killing is my business", släpptes 1986 och gruppen har totalt släppt ett 15-tal skivor. De räknas till thrashens "The big four", tillsammans med Slayer, Metallica och Anthrax. Överlägset bäst av dessa fyra är Slayer, om någon inte visste det.