Microsoft har mer att berätta än man hittills berättat.

I morgon lanseras Xbox One X, en betydligt kraftfullare version av Microsofts fyra år gamla Xbox One-konsol. Målet är att locka spelare som är beredda att betala lite mer för bättre grafik och prestanda, men fortfarande njuta av konsolspelandets enkelhet.

Vi testade Xbox One X förra veckan och fastslog den gör ett bra jobb: knäpptyst, kraftfull och med överkomlig prislapp. Samtidigt efterlyste vi fler spel som tydligt talar om varför man ska köpa en One X framför den billigare Xboxen, eller en PS4.

Men Microsoft har ett antal exklusiva spel på gång, bara det att man inte utannonserat dem än. Det säger Shannon Loftis, chef för just Xbox-spel, till Gamespot. Hon menar också att spelutbudet inför lanseringen är "bra och stabilt", även om hon inte skulle ha något emot fler storspel.

Jag tycker det vi erbjuder är bra och stabilt. Jag hör förstås att spelare vill ha mer. Om vi skulle älska att ha ytterligare två dussin superstarka exklusiviteter? Utan tvekan. Vi har mer på gång; fler som är under utveckling men som vi inte prtar om nu. Men jag känner mig nöjd med vad vi har inför lanseringen.

Loftis ser inte heller Xbox Play Anywhere-funktionen, som gör det möjligt att spela Xbox One-titlar köpta i Microsofts digitala butik på både Xbox One och Windows 10, som ett problem.

Jag kanske tänker annorlunda, men jag ser inte hur det kan vara dåligt att erbjuda spel på flera plattformar till fler gamers, särskilt inte i multiplayer-sammanhang.

Xbox One X lanseras i morgon och nya eller hyfsat nya spel som drar nytta av konsolens prestanda är Forza Motorsport 7 (som får grafikuppdateringar), Cuphead och Super Lucky´s Tale. Microsoft får ursäkta, men det stora namnet är Battlegrounds som får Xbox-premiär den 12 december. Och framöver väntar alltså fler exklusiviteter, om vi ska tro Shannon Loftis.

@roftg: vet inte om en dag spelar så stor roll? Måste ju praktiskt taget vara omöjligt att hålla koll på eftersom det redan finns recensenter o dyl som använder konsolen. Måste ju vara ok att skicka ett par dagar innan också för att vara säker på att... 07/11 @Justin Time: det är butiken/säljaren som får tillsägelse,.. kunden kan och ska inte drabbas om kunden nu inte stulit eller tex piratat ngt spel och kör online före release 06/11 Jo det är nog rätt så vanligt, men vet inte om det är så bra att köra nåt innan det ska släppas. Butiker får inte sälja innan det datum tillverkaren bestämt att produkten ska släppas, när det gäller postorder så kan man få prylarna innan produkten får... 06/11 @Vercadi: du verkar bara osugen i största allmänhet på att föra en diskussion så vi lägger ner det direkt. 06/11 @Justin Time: Den kom med posten från Webhallen, vet inte om den skulle levereras imorgon egentligen. Har inte förbokat innan, så vet inte om man brukar få kvällen innan? 06/11 Varför vill du jag ska svara på varför du ska köpa en one x, jag tycker du borde sälja båda dina konsoler. 06/11 X släpps ju den 7 november, hur kan du ha en nu den 6 november ? 06/11 @mr-mister: Bra skrivet! Sitter med samma grejer som du förutom ps4. Är i detta nu i full färd med att packa upp xbox one x och laddar ner dag 1 uppdateringen. Spännande. 06/11 Finns ju många som mig som har både PS4 , PC med 1060 och nu snart ett XBOX One X, Gillar man gaming så vill man nog ha det mesta.. vissa spel är roligare på konsol o vissa på pc osv.. Köp det ni vill o ha det kul istället för o hålla på o klanka ner... 06/11 Poängen med att vänta med att utannonsera spel till mycket närmare release är ju för att undvika saker som Scalebound. Flera spelstudior använder samma princip. Vad är konstigt med det? Jag föredrar det i alla fall. Köpa grisen i säcken? Det finns sjukt... 06/11
Skicka en rättelse