Recensionsembargot för Star Wars: Battlefront 2 lyfte vid midnatt och de första omdömena med betyg har dykt upp. Men trots att singleplayer-kampanj ingår denna gång ser det inte ut som att Dice & co lyckats göra ett särskilt mycket bättre spel än 2015 års Star Wars: Battlefront.

De sammanlagda betygssiffrorna på Opencritic och Metacritic är bara marginellt högre. På den förra snittar Battlefront 2 i nuläget 74 av 100 (mot 71 av 100 för förra spelet). Metacritic sätter ju betyg utifrån plattform och där har PS4-versionen nu 80/100 (19 recensioner) och Xbox One-versionen 71/100 (7 recensioner). Förra spelet snittad drygt 70 där. Så i nuläget verkar det inte som att de nya flygspellägena och solokampanjen är nog för att ge Battlefront 2 ett särskilt mycket bättre mottagande än ettan. Och inte helt otippat går mest skäll till lootlådorna, det tröga progression-systemet och ett ekonomisystem som är rörigt, girigt och svårbegripligt.

Ett urval recensioner:

FZ sätter betyg på Star Wars: Battlefront 2 senare i veckan, när vi testat multiplayer ordentligt mot andra spelare. Första delen av vår recension har du här.