De första betygen är här.

Recensionsembargot för Star Wars: Battlefront 2 lyfte vid midnatt och de första omdömena med betyg har dykt upp. Men trots att singleplayer-kampanj ingår denna gång ser det inte ut som att Dice & co lyckats göra ett särskilt mycket bättre spel än 2015 års Star Wars: Battlefront.

De sammanlagda betygssiffrorna på Opencritic och Metacritic är bara marginellt högre. På den förra snittar Battlefront 2 i nuläget 74 av 100 (mot 71 av 100 för förra spelet). Metacritic sätter ju betyg utifrån plattform och där har PS4-versionen nu 80/100 (19 recensioner) och Xbox One-versionen 71/100 (7 recensioner). Förra spelet snittad drygt 70 där. Så i nuläget verkar det inte som att de nya flygspellägena och solokampanjen är nog för att ge Battlefront 2 ett särskilt mycket bättre mottagande än ettan. Och inte helt otippat går mest skäll till lootlådorna, det tröga progression-systemet och ett ekonomisystem som är rörigt, girigt och svårbegripligt.

Ett urval recensioner:

FZ sätter betyg på Star Wars: Battlefront 2 senare i veckan, när vi testat multiplayer ordentligt mot andra spelare. Första delen av vår recension har du här.

Yepp, håller med. Känns som om de försvarar köpet bara för att de köpt det ;) jävla pre-order bois också. I will stay away :) 15/11 Gillade rymdstriderna så skulle egentligen vilja ha spelet, men det känns ju inte värt bara för det. 15/11 Ibland blir det lite väl uppenbart vilka som är köpta... kom igen! Allt gnäll gällande lootbox och annat kan omöjligt ge 4 av 5!!! 14/11 tyvärr tror jag EA aldrig kommer att tillåta någon sådant. Man vill styra plebsen likt en skock får till snabba rus och konsumtion. Men önskar lite av samma kvalité av upplevelse som man fick förr då det gick att ta in scenerna och gameplay på ett helt... 14/11 Sniff sniff! A feint smell of fanbois.... nä då. lite inte på någon, inte ens dina bästa polare när det kommer till sådana här saker. Magkänslan sa skit-spel till battlefront men köpte det ändå pga alla som höjde det till skyarna trotts kritiken. Kommer... 14/11 Jahapp. Funderar på att skippa detta spel efter allt man läst. Vilket spel ska jag köpa istället? Witcher 3? 14/11 Förstår inte varför man inte försöker utveckla gameplayet lite. För det första är dessa nyare Battlefield alldeles för snabba, om det är konstant action och explosioner blir man aldrig imponerad av något, man blir bara trött. I BF1942 var det långsamma... 14/11 Suger att EA tog ett hagelgevär till foten på ett lovande spel från en kompetent studio. Seriöst, körde 1an och 2an som liten och hade så väldigt gärna velat plocka upp det nya om det inte vore för det idiotiska progressionsystemet. 14/11 Sa aldrig att jag tyckte det var dåligt och jag håller med dig, det funkar bra i just Origins. Men jag tycker ändå att det är konstigt att ha lotteri i ett storydrivet enspelarspel. Speciellt när man kan köpa Helix Credits för riktiga pengar som man sen... 14/11 Jag tycker loot-systemet fungerar utmärkt i Origins, det gör det roligare att hitta utrustning istället för att bara hitta guld/ammo/crafting i alla lådor. 14/11
Skicka en rättelse