Det börjar bli dags för Resident Evil 2-remaken.

I augusti 2015 bekräftade Capcom: Javisst, det kommer en remake på Resident Evil 2 från 1998. I somras sades det att den var "nära", men det kan ju betyda vad som helst. Under 2018 fyller dock survival horror-klassikern tjugo år jämnt så nu borde något snart hända. Väl!?

Som av en händelse har japanska Resident Evil-kontot på Twitter fått en ny header, där vi får se fyra lika stora rutor. Tre fylls av Resident Evil 7 och de två Resident Evil: Revelations-titlarna, medan den fjärde rutan är helt svart. De tre senaste releaserna, alltså, och en ... svart ruta.

Resident Evil 2-remaken är lågoddsaren men det skulle också kunna röra sig om något helt annat. Kanske del åtta?. Eller så är det bara en layoutlösning som fått fansen att tappa det. Döm själva.

Resident Evil 2 släpptes 21 Januari 1998 det e snart 20 år sen. Hoppas verkligen på få se remaken nu!! 06/01 @izayoi: Nej du har rätt, silent hill var ju psykologisk terror. både 1an 2an och 3an, var så jävla rädd ibland att jag bara stängde av. 06/01 Längtar som fan, hoppas inte dem screwar upp det. Jag hoppas det blir mer klassiskt i kamera och gameplay, men jag tror vi snarare får något likt RE7, vilket inte alls är dåligt i sig då det var en fenomenal nystart för RE. Oavsett hoppas jag att trots... 06/01 Det första Silent Hill håller jag fortfarande som en av mina absolut bästa spelupplevelser. Kommer fortfarande ihåg hur jag satt och spelade det ensam mitt i natten och älskade det. Resident Evil var ju inte direkt skrämmande om man jämför, men kul på... 06/01 Har tyvärr aldrig förstått många av dem klassiska skräckspelen som RE och Silent Hill. Tycker tyvärr inte om gameplayen eller skräckfaktorn. Känns som det ligger rätt så mycket nostalgi bakom det. Jag vet inte, dem är inte mina typ av spel :P 06/01 Tyckte 1,2,3 var bäst då det var zombie apokalyps. Tycker det spårat för mycket i dom senaste. Finns ju en remake gjord av fans av 2an. Spoiler alert. https://www.youtube.com/watch?v=X98lnbJPKkg 06/01 @SWEBarb: Håller helt med! Tycker 5an är riktigt bra i co-op också, i övrigt är det meh. 05/01 @SWEBarb: Hey, Nemesis är också riktigt bra! 05/01 då har du missat några fina klassiker, dom första 2 är ju mästerverk. även fyran är rätt så grym. 05/01 Har aldrig varit ett stort RE fan men är ett stort horror fan annars. Måste dock säga att jag verkligen gillade RE7 skarpt! Somliga kanske inte gillar förändringarna dem gjorde men jag tyckte spelet var riktigt nice. Kanske lite väl mycket action mot... 05/01
Skicka en rättelse