Steamworld- och Fe-utvecklarna slår sina påsar samman.

Göteborgsstudiorna Image & Form och Zoink slår sina påsar ihop och bildar en ny studio vid namn Thunderful, berättar man i ett pressmeddelande. De båda studiorna kommer fortsätta utveckla spel under sina gamla namn, men de har samarbetat under lång tid och samgåendet beskrivs som en formaleringing av det. Man räknar också med att synas mer internationellt i och med att man blir större.

– Vi jobbar dagligen ihop inom PR, marknadsföring, omvärldsanalys och publishing, säger Brjann Sigurgeirsson, VD på det nya bolaget. Image & Form och Zoink kommer att fortsätta producera spel som förut, men nu formaliserar vi det täta samarbetet. I och med Thunderful kan vi framöver dela resurser mer effektivt, dra igång större och mer avancerade spelprojekt, samt agera tillsammans. Vi blir ett rejält powerhouse.

Image & Form är kända för den hyllade Steamworld-serien. Zoink snickrar på det flippade, EA-utgivna Fe som släpps den 18 februari till pc, PS4, Xbox One och Switch, samt Flipping Death som ska komma till flera plattformar detta kvartal.

Bolagen planerar att flytta ihop i gemensamma lokaler under året, och man kommer ha nära 50 anställda. Nio nya spel är under utveckling, och man har tillsammans 16 titlar under bältet.

Thunderful ägs av den svenska Nintendo-distributören Bergsala, Image & Forms VD Brjann Sigurgeirsson och Klaus Lyngeled, VD och creative director på Zoink. Noterbart är att Bergsala, enligt Breakit, redan äger 50 procent av de båda bolagen som nu går samman.

Skicka en rättelse