Men kraftig rabatt om man beställer snabbt.

E3 2018 går av stapeln den 12-14 juni i Los Angeles, och precis som förra året är den öppen för allmänheten. Klockan 18 svensk tid på måndag den 12 februari släpps biljetterna. Hur många är okänt, men förra året var det 15 000 privatpersoner som fick chans att köpa in sig till eventet, som tidigare enbart riktat sig till branschfolk och medier.

Billigt blir det emellertid inte. 249 dollar, knappt 2 000 kronor, kostar ett gamer pass som ger dig tillträde alla tre dagarna mässan är öppen för allmänheten. De första 1 000 som beställer får 100 dollar rabatt och betalar således "bara" 149 dollar. Efter kritik mot långa köer förra året får pressen ett par timmar för sig själva på förmiddagen de två första dagarna.

Som jämförelse tar tyska Gamescom i augusti omkring 200 kronor för en biljett. Bra pris, men priset för det bra priset är att du får trängas med typ 200 000 andra. Och Köln är inte Los Angeles.

E3-organsiationen gick ut med detaljerad information via en länk på Twitter och den låg uppe på E3-siten ett par timmar, men den togs ner och nu är infon mer allmänt hållen. Men flera siter hann rapportera om det, så vi hänvisar till dem med förbehåll för att saker kan hinna ändras innan biljetterna (förmodligen) släpps.

FZ åker i vanlig ordning till E3 och rapporterar för fullt, både från mässan och från externa event som bl.a. EA håller numera. Och dit ger E3-biljetten förstås inte tillträde.

En titt på FZ:s releaselista för 2018 föder misstankar om att nytt material från Red Dead Redemption 2 kan bli en av mässans stora snackisar. Det nya Battlefield-spelet lär vi med största sannolikhet få se (i EA:s separata bås, då), om de inte hinner avtäcka det innan. Och så ryktas det ju om att Cyberpunk 2077 ska vara där i spelbar form. Det kan i så fall bli svårslaget.

Vad tror du blir den stora grejen på E3 2018?

3 st. E3 biljetter för $149/st fixat :D 12/02 Jo, man kan ju sammanfatta det med ett enda ord: prisvärdhet. Även om något är dyrare så måste man ju se på vad man får för pengarna och om man tycker att det är värt det. Som jag skrev i mitt första inlägg så vet jag inte hur mycket som ingår i respekt... 08/02 @Newklear: fattar! Bra förklarat. :) 07/02 Det kanske är att vrida på orden, men jag tycker inte att en sak behöver anses vara dyr bara för att en annan är billigare, när man får ett mervärde med den första. Eko mjölk i matbutiken är några slantar dyrare än vanlig, men jag anser inte att den är... 07/02 Men du bedömer ju inte priset på biljetten (som är lika för alla), utan på vad hela besöket kostar just dig. Ett exempel: korv med bröd, kostar 5 kr hos Ikea och 20 hos din närmsta mack. Det är likvärdiga produkter och därför jämförbara, och då är Ikeak... 07/02 I princip betalar du för att få stå i kö för att få testa demo-versioner av kommande spel vilket kan vara roligt för vissa som helt enkelt inte kan hålla sig att vänta på vissa spel. Personligen kommer jag att se streamsen och eventuellt Nintendo Treeho... 07/02 Heh, om man ändå är i LA. Ja, där är man ju ofta :P 07/02 Nej inte alls. Den mest logiska förklaringen är att de inte har plats för så många besökare som de skulle få om de hade biljetter till en tiondel av priset (Speciellt i en så stor spelstad som LA), eller kanske att deras lokaler är mycket dyrare än andr... 07/02 @Zerp: Ja, "kostar skjortan" beror på sammanhanget. Och sammanhanget här är att E3-biljetten är 5-10 gånger dyrare än motsvarande mässor. Tycker du inte det är anmärkningsvärt? FZ betalar alla mässbesök (resor, boenden) själva. Jag har bokat åtskilliga,... 07/02 Nej, du bryr dig ju som privatperson ÖHT inte alls om spelmässan arrangeras i din hemstad eller på andra sidan jorden och det behövs flyg+hotell osv eller hur? Spelar ingen roll alls, irrelevant. Om inträdet kostar skjortan eller inte beror ju på i rela... 07/02
Skicka en rättelse