E3 2018 går av stapeln den 12-14 juni i Los Angeles, och precis som förra året är den öppen för allmänheten. Klockan 18 svensk tid på måndag den 12 februari släpps biljetterna. Hur många är okänt, men förra året var det 15 000 privatpersoner som fick chans att köpa in sig till eventet, som tidigare enbart riktat sig till branschfolk och medier.

Billigt blir det emellertid inte. 249 dollar, knappt 2 000 kronor, kostar ett gamer pass som ger dig tillträde alla tre dagarna mässan är öppen för allmänheten. De första 1 000 som beställer får 100 dollar rabatt och betalar således "bara" 149 dollar. Efter kritik mot långa köer förra året får pressen ett par timmar för sig själva på förmiddagen de två första dagarna.

Som jämförelse tar tyska Gamescom i augusti omkring 200 kronor för en biljett. Bra pris, men priset för det bra priset är att du får trängas med typ 200 000 andra. Och Köln är inte Los Angeles.

E3-organsiationen gick ut med detaljerad information via en länk på Twitter och den låg uppe på E3-siten ett par timmar, men den togs ner och nu är infon mer allmänt hållen. Men flera siter hann rapportera om det, så vi hänvisar till dem med förbehåll för att saker kan hinna ändras innan biljetterna (förmodligen) släpps.

FZ åker i vanlig ordning till E3 och rapporterar för fullt, både från mässan och från externa event som bl.a. EA håller numera. Och dit ger E3-biljetten förstås inte tillträde.

En titt på FZ:s releaselista för 2018 föder misstankar om att nytt material från Red Dead Redemption 2 kan bli en av mässans stora snackisar. Det nya Battlefield-spelet lär vi med största sannolikhet få se (i EA:s separata bås, då), om de inte hinner avtäcka det innan. Och så ryktas det ju om att Cyberpunk 2077 ska vara där i spelbar form. Det kan i så fall bli svårslaget.

Vad tror du blir den stora grejen på E3 2018?