Det där med multimedia på internet fungerar verkligen för somliga.

Att det går väldigt bra ekonomiskt för vissa personer på Youtube är inga nyheter och ibland läser vi om personer som får ovanligt stora donationer under streams på Twitch. Däremot blev vi lite förvånade när vi började räkna på hur mycket pengar personen med flest prenumerationer på Twitch faktiskt tjänar. Spoiler: det är miljontals kronor i månaden.

Trots att Tyler “Ninja” Blevins inte har flest tittare eller följare har han lyckats samla flest betalande prenumeranter och för bara några dagar sedan passerade han 100 000 stycken. Det är mer än dubbelt så mycket som andra uppmärksammande streamers såsom DrDisrespect. I skrivande stund har han 124 805 prenumeranter och i och med att standardavtalet med Twitch ger hälften av prenumerationsintäkterna (drygt 40 kr) till innehållsskaparen drar han in drygt 2,5 miljoner kr i månaden. Utan att räkna in donationer och intäkter via sponsoravtal.

Blevins har streamat spel i sju år och fokuserade i början av sin karriär på Halo men har likt många andra senaste tiden kört Fortnite som passerat Battlegrounds i antalet tittare på Twitch. Om du är nyfiken på att veta mer om honom finns det en två år gammal dokumentär på Machinima.

Tack till D01tY för detta #nyhetstips!
Ah den var lite långsökd va? 11/03 Och du tänker likadant om all form av sport i världen också? 10/03 Han skapar underhållning, du kanske inte håller med men hundratusentals människor verkar anse att han gör det och gör det förbannat bra. Dessutom verkar många som neggar på sånt här missa att för varje streamer av den här kalibern finns det tusentals... 09/03 Efter som att hans spelande lett till en hel del exponering så borde han nog vara rätt nöjd. Så har iaf de flesta utvecklare valt att se på saken. 08/03 I slutändan hade jag hellre sett dem pengarna gå till en person som skapar något, inte spelar spel. 08/03 @B-itta: De som programmerar har valt yrket, de har skrivit på ett kontrakt där de säljer sin tid och kunskap i utbyte mot pengar. Var är problemet? Det är inte som om de MÅSTE jobba med spelutveckling. 08/03 Du kanske har läst den senaste tiden om de flesta spelstudios som behandlar sina spelutvecklare som slavar, hårt tidspressade, uppskjuten lön, övertid m.m.? Påpekar bara orättvisan (som om det fanns rättvisa i världen), hur dem som skapar spelet får uts... 08/03 @B-itta: Vad är det du försöker få sagt? Någon programmerar en del av en modul i ett spel som en streamer spelar, därför ska han ha en del av streamerns kaka? 08/03 Dejm kollade nu det stämmer, sjukt att ha över 100 k då när knappt någon annan har det. GG Ninja 08/03 Är det bara jag eller låter det som Lirik 19k subs är typ helt fel? Han ligger väl på en bra bit över 100.000? Eller har det hänt något rejält som man missat? Överlag så är twitch enligt mig det bästa som hänt sen skivat bröd, så jekla skönt att titta... 07/03
Skicka en rättelse