Inte helt oväntat kanske.

Spelstudion Boss Key Productions meddelade i dag att de inte kommer kommer utveckla något nytt material för sin arenaskjutare LawBreakers.

Anledningen är helt enkelt den att spelet inte lyckats fånga någon publik alls. Bara i dag har endast nio spelare spelat spelet.

Studion nämnde dock att de vill ge spelet en andra chans via någon form av free-to-play-väg men det är något som kräver resurser, tid och nya avtal med utgivare. Så innan det händer har teamet valt att lämna all form av vidareutvecklingen av spelet bakom sig och fokusera på nya projekt.

The team here has worked hard on this game over the past three and a half years and our studio is determined to give this game the second life it deserves. However, between now and then, we cannot sit idle. We will continue to support the game in its current state, but we also need to focus on other projects with fresh creative leaders. We have been working on something new and we can’t wait to share more about it! It’s a passion project that we’re in complete control of.

Boss Key Productions grundandes av Cliff Bleszinski som bland annat gjorde Unreal Tournament och Gears of War.

Tack till necrolock för detta #nyhetstips!
Synd. Det var absolut inte dåligt, även om det inte heller var jättebra. Hoppas Cliffy B kommer tillbaka med något som lyckas. 08/04 Tyckte spelet var riktigt trist. Gillar för det första inte olika klasser eftersom man då måste göra ett val redan där, utan att veta vilken klass som är bäst osv. Om man snackar arena-FPS gillar jag helt klart den simplare(men samtidigt kanske djupare?... 06/04 För mig känns det mest som en resa i misstag utanför själva spelet, även om det var smått generiskt i vissa aspekter, men det saknas inte spelgladje eller så. Men saker som oerhört dåligt tajmat släpp (researchar man inte sådant först? Förstår faktiskt... 06/04 Hade de släppt det som F2P som de hade tänkt så hade det nog gått bättre jag tappade intresset helt när de gick till B2P. 06/04 Inte mitt typ av spel och jag visste inte ens om spelet förrän det hade släppts, kändes inte som att de gjorde reklam för det tillräckligt innan release, fanns ingen hype liksom. 06/04 Spelet kanske är en riktigt bra arena shooter men knappast bra med tanke på spelar antalet. Spelet fick massor av gratisreklam och ros när det var på väg för att när de senare släpptes dog ut. Marknaden har talat sitt tydliga språk. Blir ett spel tråkig... 06/04 Visar bara hur viktigt det är att ha rätt produkt vid rätt tid. Bra spel, fel tid. Precis som att ett nytt guns n roses inte hade sålt platinum idag. 06/04 Spelet var okej. Tyvärr hade det för långa laddningstider, rörig meny och kändes definitivt mer som ett F2P än något jag skulle lägga ut pengar för. 06/04 Cliff borde göra ett nytt UT99 06/04 Helt ok spel. Dock var det problem redan från start då matchmaking kunde ta upp emot 15 min. 06/04
Skicka en rättelse