Få dagar är så röda som 1 maj men för att det inte ska bli mer politiskt än så har vi tagit fram en lista på tio spel som anspelar på färgen (och kanske någon hammare och skära). Så här är den, den (typ) politiskt fria listan på tio röda spel.

Red Dead Redemption
Damma av din konsol från förra generationen eller låt bakåtkompabiliteten jobba. En perfekt uppvärmning inför det andra spelet som med lite tur släpps senare i år (man vet aldrig med Rockstar).

Red Faction
Vad händer om man låter spelaren få total frihet i att förstöra allt den ser? Kaos, såklart, men roligt kaos och denna klassiker borde upplevas i alla fall en gång. Om du verkligen får svårt för originalet från 2001 kan du istället köra Armageddon som släpptes 2011.

Red Alert
Strategipärlan Command & Conquer: Red Alert är ett typiskt strategispel av den gamla skolan. Bygg bas, massor av försvar och fyll sedan hela skärmen med enheter innan du fullkomligt krossar din fiende. Eller förlorar stort när en stealthad sniper skjuter ihjäl alla dina arbetare. Finns flera smaker!

Red vs Blue (Team Fortress 2)
Okej, antalet spel med “Red” i namnet började sina snabbare än vi trott så här kommer en liten tolkning av konceptet. Alla har sina preferenser vad det gäller det blå eller röda laget i Valves Team Fortress 2 och vi behöver intre dra några politiska växlar på det valet. Eller!?

Red Game Without A Great Name
Titta, ett spel med “red” i titeln och det är också ett väldigt rött spel. Först släpps till mobiler men är nu också tillgängligt på Nintendo Switch (vilken är Nintendos favoritfärg?) och det kan mycket väl ha den näst bästa trailermusiken i denna lista. Hell March är svårslagen.

Predator
Nu är vi där igen och tänjer på vårt eget koncept men predator innehåller ju faktiskt bokstavskombinationen “red” och när rovdjuret är i farten blir det ofta bli ganska rött och slafsigt. Döm oss inte!

Red Baron
Sierras och Dynamix fina gamla flygspel från 1990 har såklart en given plats på denna lista. Skjut luftskepp, tåg och såklart andra flygplan. Retromys!

Red Storm Rising
Sid Meier-strategi i ett tidigt Tom Clancy-samarbete (vem hade kunnat tro att författarens alster skulle bli en så stor grej i spelvärlden?) Spelet har kanske lite svårt att vara njutbart utan en rejäl dos nostalgi men det har en given plats.

Judge Dredd
Trodde du att det var slut på skohornade spel med tveksam koppling? Tänk om! Detta får oss dock att önska att det gjordes fler (och bättre) spel i Judge Dredd-universumet.

Art of War: Red Tides
Tycker du att nämnda titlar i denna lista är lite för lastgamla kan du spana in detta, ett Early Access-spel som fått en del positiva kommentarer på Steam. Och det har faktiskt “red” i namnet. På riktigt.

Sådärja, tio titlar med "red" (typ) i titeln som du kan lira på denna extra lediga, extra röda dag. Tips på andra röda förströelser en dag som denna mottages i kommentarsfältet.