(Uppdatering!)
Saken är nu avgjord. Olyckskorparna i media som skrev braskande rubriker om hur fansen rasade mot CDPR:s beslut att göra Cyberpunk i förstaperson – ja, de hade inte mycket vatten på sina kvarnar.
Av omröstningen nedan, genomförd av i skrivande stund 2076 FZ-medlemmar, framgår att 17% helst skulle ha sett ett tredjepersonperspektiv. Övriga bryr sig inte bara de får se gameplay (hela 49%) eller föredrar förstaperson (35%).
Hur många som hade föredragit tredjeperson och samtidigt skrek ut sitt missnöje på nätet, visar inte siffrorna. Men vi utgår från att det är en minoritet.

Slutsats: Vissa medier har en förmåga att blåsa upp det faktum att folk har olika, legitima åsikter, till att det pågår hatstormar.

(Ursprunglig text)
“Nätet rasar över förstapersonsvyn i Cyberpunk 2077”. Så skulle löpsedeln på någon av våra kvällstidningar kunnat se ut om de hade haft den goda smaken att täcka mediaexplosionen runt CD Projekt Reds nästa titel. Just nu cirkulerar fler artiklar i branschpress som säger sig veta att “många verkligen är upprörda” eller att CDPR måste försvara sig mot fans som slår bakut i vrede.

Men stämmer det, eller är fp-hatarna egentligen bara en missnöjd minoritet, bestående av såna *host, som mig själv* som innerst inne hade önskat att CP2077 bara skulle vara ett omskinnat The Witcher 3 med Geralt i tuppkam?
FZ antar inte, vi undersöker! Och på sedvanligt, högst vetenskapligt vis gör vi det genom att låta er medlemmar rösta.

Så låt oss nu avgöra saken: rasar internet över förstapersonläget, eller gör media en höna av en fjäder? Rösta nedan, så ses vi i kommentarsfälten sen!

33 Cyberpunk 2077 – allt vi vet så här långt
Förhandstitt - En timme från Cyberpunk 2077