Nätet uppges rasa, men vi vill ta reda på fakta.

(Uppdatering!)
Saken är nu avgjord. Olyckskorparna i media som skrev braskande rubriker om hur fansen rasade mot CDPR:s beslut att göra Cyberpunk i förstaperson – ja, de hade inte mycket vatten på sina kvarnar.
Av omröstningen nedan, genomförd av i skrivande stund 2076 FZ-medlemmar, framgår att 17% helst skulle ha sett ett tredjepersonperspektiv. Övriga bryr sig inte bara de får se gameplay (hela 49%) eller föredrar förstaperson (35%).
Hur många som hade föredragit tredjeperson och samtidigt skrek ut sitt missnöje på nätet, visar inte siffrorna. Men vi utgår från att det är en minoritet.

Slutsats: Vissa medier har en förmåga att blåsa upp det faktum att folk har olika, legitima åsikter, till att det pågår hatstormar.

(Ursprunglig text)
“Nätet rasar över förstapersonsvyn i Cyberpunk 2077”. Så skulle löpsedeln på någon av våra kvällstidningar kunnat se ut om de hade haft den goda smaken att täcka mediaexplosionen runt CD Projekt Reds nästa titel. Just nu cirkulerar fler artiklar i branschpress som säger sig veta att “många verkligen är upprörda” eller att CDPR måste försvara sig mot fans som slår bakut i vrede.

Men stämmer det, eller är fp-hatarna egentligen bara en missnöjd minoritet, bestående av såna *host, som mig själv* som innerst inne hade önskat att CP2077 bara skulle vara ett omskinnat The Witcher 3 med Geralt i tuppkam?
FZ antar inte, vi undersöker! Och på sedvanligt, högst vetenskapligt vis gör vi det genom att låta er medlemmar rösta.

Så låt oss nu avgöra saken: rasar internet över förstapersonläget, eller gör media en höna av en fjäder? Rösta nedan, så ses vi i kommentarsfälten sen!

33 Cyberpunk 2077 – allt vi vet så här långt
Förhandstitt - En timme från Cyberpunk 2077

Skicka en rättelse
Precis - men man vet aldrig vad CDPR hittar på, eller framför allt hur dom gör det. Vi får helt enkelt vänta och se, och det med spänning och tålamod. 19/06 Ja precis. Dom fick det att fungera, för som sagt så var det en hel del fighter, men det fanns ju alltid något bakom striderna. Ja det vore underbart, jag tror ju starkt på CDPR, dock har jag inte doppat hela foten i hypehinken ännu, jag vill ta det för... 19/06 Rent praktiskt så tror jag inte tredje persons vy funkar i ett sci-fi spel som försöker hålla sig lite verklighetstroget (höh, sci-fi verklighetstroget.. Vad jag menar är, de vill hålla det mer verkligt än vad det vore att spela ett Zelda-spel med zelda... 19/06 Mjae, riktigt så enkelt är det inte tyvärr. Jag har varit med sedan Pong/Space Invader och testat det mesta. Det finns mängder med faktorer som ligger till grund för potentiellt illamående: För låg FPS, för låg FoV, för hög FoV, Weapon bob, storleken... 19/06 RPG i förstaperson är verkligen inget nytt,. Might and Magic, Deus Ex, System Shock, Vampire the Masquarade, Stalker. Många utav de absolut bästa rpg-spelen har varit fps-rpg, eller rpg i förstaperson. Akalabeth World of Doom som är ett utav det äldsta... 19/06 The Witcher 3 innehöll enorma mängder strider, utan att någon klagade på att det var ett action-rpg eller en tredjepsersons-slasher. Tänker att om de håller samma nivå här så funkar det fint, så länga man KAN glida runt i världen utan att slåss. Sen hän... 18/06 Fast spelare 2 skulle isåfall bli någon meningslös bihangs karaktär då storyn är centrerad och skriven för spelare 1. Witcher spelen har klarat sig utmärkt (3:an sålde multum) och det utan någon som helst form av co-op. Jag tror inte dom behöver oroa... 18/06 Helt klart förstaperson då det ger bästa inlevelsen. Mycket lättare att se världen på ett mer korrekt sett. Som det skrevs tidigare. I tredje person så känns det lite mer som att man hänger med i någon annans berättelse. Körde nästan aldrig Skyrim i tre... 18/06 Fast det ena utesluter ju inte det andra? Du kan ju fortfarande avnjuta spelet i din egna takt, även om spelet skulle ha ett CoOp- eller MP-läge, du ska inte behövas tvingas in i MP, om du inte vill. Så förstår inte ditt argument som du försöker föra... 18/06 Jag har tänkt lite på detta. CDPR säger ju, stryker under, att det är ett RPG i första hand. Alltså inte en vanlig FPS-shooter likt COD, CS, BF etc. Ett FPRPG. Vilket TES också är (förutom att det går att spela i tpp). Jag är väldigt nyfiken på hur dom... 18/06