Tycks inte finnas någon hejd på Fortnites triumfer.

I början av juli konstaterade vi att mobila Fortnite laddats ner hälften så mycket som PUBG, men samtidigt dragit in betydligt mer pengar. Då ska vi ha i åtanke att Fortnite inte fanns – och ännu inte finns – till Android-format, utan bara Ios-plattformar. Hur ska detta sluta?

Med ännu mer pengar till Epic, är den rimliga slutsatsen. Igår berättade vi att studiochefen är god för flera miljarder dollar och att studion värderas till 8,5 miljarder dollar. Nu visar en rapport från Sensor Tower att mobila Fortnite under de senaste tiotalet dagarna, sedan lanseringen av säsong fem, dragit in i snitt två miljoner dollar om dagen. Det är ungefär 17,6 miljoner kronor per dag.

Inte illa för ett spel som är gratis att ladda ner.

@gusgun577: lär dröja med tanke på fragmenteringen. Har själv erfarenhet av att porta relativt avancerade och tunga grafiska saker till Android och resultatet är på vissa telefoner helt bedrövligt. Exempelvis Galaxy S7 som i USA och resten av världen... 28/07 Finns ju gott om kontroller så att det blir som vilken konsol-shooter som helst. 27/07 Fattar inte detta, shooters är ju helt värdelöst på mobil. Spelkänslan blir dessutom helt ick-existerande. Äventyrsspel kan jag förstå, har spelat ett och annat själv på min telefon. Men spel där man tittar runt och siktar med touchscreen på telefonen... 27/07 Kan se de som kul att kidzen spelar skjutarspel. 26/07 Spelade typ fem minuter innan jag fick stänga av, r/t tristess. Blev dessutom ägd av någon tönt som såg ut som DW. Hen verkade ha spelat en jävla massa. Fattar verkligen inte vad det är som lockar så mycket med BR!? Verkar så hjärndött. Men men, smaken... 26/07 @AplAy: Jag tror tyvärr att du har rätt, delvis. De som satsar mest är de asiatiska spelmakarna med Japanska spelstudios i spetsen, många av dem verkar ju mer eller mindre ha övergett spelutveckling för konsoler/datorer. Galningar som slänger ut hinkvis... 26/07 TRÅKIGT! Varför? Jo, fler spelutvecklare kommer köra med samma stuk vilket ger färre högkvalitativa singleplayer-spel och ytterligare mer neddummade multiplayer-spel. "The Golden Age" av bra och utmanande spel är över. JA! Det kommer något ENSTAKA guldk... 26/07 Hindrar de på något sätt spelarna från att koppla in mus och tangentbord när man spelar mobilt? 26/07 Galet. 26/07 Vill ha det till android ju 😭 26/07
Skicka en rättelse